loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

✔ منابع آزمون کارشناسی ارشد شیمی 93

فرزانه کیاء بازدید : 3397 چهارشنبه 06 آذر 1392 نظرات (0)

داوطلبین مجموعه شیمی مجاز به انتخاب یکی از گرایش‌های زیر می‌باشند:

۱- شیمی فیزیک ۲- شیمی تجزیه ۳- شیمی کاربردی ۴- شیمی آلی ۵- شیمی معدنی
 

برای مشاهده منابع پیشنهادی برای مطالعه به ادامه مطلب مراجعه کنید!

 

تولید نمک خوراکی در ایران

9011322113 بازدید : 2055 جمعه 19 آبان 1391 نظرات (2)

تولید نمك خوراكی در ایران

به‌ رغم توجه بسیاری از كشورها به این ماده ی حیاتی در طول تاریخ، كه گاهی منجر به بروز جنگ بین آنها می ‌شد، قبلا در كشور ما توجه اندكی به این عنصر مهم حیاتی شده است.

سنگ نمک

قبل از احداث كارخانه‌های تصفیه ی نمك، نمك خوراكی در كارگاه‌های سنتی به این شکل تولید می ‌شد كه به سنگ نمك استخراج شده از معدن، پس از آسیاب شدن و سرند كردن، یُد اضافه گشته و در كیسه‌های نایلونی زرد رنگ روانه ی بازار مصرف می ‌شد.

این نوع نمك، به علت آنكه هیچ گونه عمل تصفیه ‌ای روی آن انجام نمی ‌گیرد، غیر استاندارد بوده و مصرف خوراكی آن در درازمدت عوارض نامطلوبی ایجاد می ‌نماید و بایستی از مصرف آن جدا خودداری شود.

سنگ نمک

به ادامه مطلب بروید ...

تقارن در شیمی

محمد داوطلب بازدید : 1613 سه شنبه 25 مهر 1391 نظرات (1)

بسياري از مبحثهاي نظري شيمي از نظريه تقارن سر چشمه ميگيرد .از كاربرهاي تقارن مي توان به :
پيش بيني ساختار مولكولي .ساختار الكتروني .نظريه واكنشهاي شيميايي .طيف سنجي

تقارن در شیمی

برای دانلود مقاله روی عکس کلیک کنید.

 

دانلود متن

 

منبع: www.maghale.net

مفهوم تقارن در شیمی

امید علاالدین بازدید : 1968 شنبه 21 مرداد 1391 نظرات (0)

تقارن در شیمی

دید کلی
اکثر خوانندگان این مقاله ، حداقل مفهوم کیفی واژه تقارن را می‌دانند. تقارن در دنیای طبیعی و همین‌طور در ابداعات بشری پدیده ای آشناست. در طبیعت ، انوع زیادی از گلها و گیاهان ، دانه‌های برف ، حشرات ، بعضی میوه‌ها و سبزی‌ها ، انواع گسترده ای از حیوانات و گیاهان میکروسکوپی ، تقارن خاص خودشان را به نمایش می‌گذارند. اساس بسیاری از شاهکارهای مهندسی ، درجه ای از تقارن است که جذابیت آنها را افزایش می‌دهد.

 

تقاطعهای اتوبانها ، اهرام باستانی مصر و برج ایفل نمونه ای از آنهاست. مفاهیم تقارن می‌توانند به مقدار خیلی زیادی در شیمی ، مفید باشند. از طریق تجزیه و تحلیل خواص تقارنی مولکولها ، می‌توان طیف زیر قرمز را پیش‌بینی کرد، انواع اوربیتالهای مورد استفاده را در پیوند شرح داد و تعدادی از خواص جنبی مولکولها را مطالعه کرد.

عناصر و اعمال تقارن
همه مولکولها را می‌توان بر حسب تقارنهای آنها تعریف کرد، حتی اگر فقط بگوییم که آنها ، هیچ تقارنی ندارند. مولکولها یا اجسام دیگر ممکن است دارای عناصر تقارن نظیر صفحه‌های آینه‌ای ، محورهای چرخشی و مراکز وارونگی باشند. انعکاس ، چرخش یا وارونگی واقعی را عمل تقارن می‌نامند. اکثر این عناصر و اعمال تا اندازه ای آشنا هستند، اما برای کاربردهای عملی در شیمی باید کاملا با آن آشنا شد.

تقارن در شیمی

برای اینکه مولکولی ، عنصر تقارن معینی را داشته باشد، شکل ظاهری آن بعد از عمل تقارن که از زاویه یکسانی از مولکول گرفته شده است (اگر چنین عکسهایی امکان پذیر باشند) باید غیرقابل تشخیص باشند. اگر بعد از انجام یک عمل تقارنی ، مولکول حاصل به هر طریقی از مولکول اولیه قابل تشخیص باشد، در آن صورت ، آن عمل ، جزو اعمال متقارن مولکول نیست.

به ادامه مطلب بروید ....

پروتون خواهی چیست ؟

امید علاالدین بازدید : 1464 شنبه 21 مرداد 1391 نظرات (1)

پروتون خواهی چیست ؟
 
پروتون خواهی فاز گازی ، در عین حال که مرتبط کردن آن به واکنشهای در حالت محلول مشکل است، دقیقترین مقیاس قدرت اسید و باز می‌باشد. 
 
پروتون خواهی=B + H+ -----> BH+ -∆H
همچون الکترون خواهی ، پروتون خواهی به عنوان H∆- برای واکنش ترکیب تعریف می‌شود؛ آن را می‌توان به عنوان H∆ واکنش تفکیک فوق نیز تعریف کرد.

پروتون خواهی

علامت قرادادی پروتون خواهی
طبق قرادارد ، پروتون خواهی به صورت اعداد مثبت جدول‌بندی می‌گردد. هر قدر این عدد بزرگتر باشد، اسید +BH ضعیفتر و باز B ، در فاز گازی قویتر است.

اندازه گیری پروتون خواهی
در موارد مطلوب ، می‌توان طیف بینی جرمی و طیف بینی تشدید سیکلوترون یون را برای اندازه‌گیری واکنش به‌طور غیر مستقیم از طریق تغییر ولتاژ باریکه الکترون یونیزه کننده در مخلوطهای B و H2 تا موقع پیدایش +BH بکار برد. سپس آنتالپی تشکیل +BH را می‌توان از روی ولتاژ دسته الکترونی محاسبه و با آنتالپی‌های تشکیل ْB و +H ترکیب کرده و تغییر آنتالپی واکنش را محاسبه نمود.  

عدم قطعیت در مقادیر پروتون خواهی‌ ها
بر خلاف ساده بودن مفهوم ، مقادیر اندازه‌گیری شده پروتون خواهی ها به‌علت اینکه مولکولهای دیگر ، اغلب در حالتهای برانگیخته هستند ( دارای انرژی بیشتری نسبت به حالتهای پایه عادی خود می‌باشند ) و بعضی گونه‌ها جزء +BH را نمی‌دهند، عدم قطعیت‌هایی دارند. به‌علاوه ، تحت شرایط آزمایشی متداولتر ، پروتون خواهی در اثر برهم کنش با مولکولهای حلال یا دیگر اثرات محیطی کاملا تغییر می‌کند.

کاربردهای پروتون خواهی
پروتون خواهی‌های فاز گازی در دسته‌بندی کردن عوامل متعددی که بر رفتار اسید- باز و اهمیت آنها تاثیر می‌گذارند، مفید هستند. برای مثال ، هیدروکسیدهای فلزهای قلیایی که در محلول آبی قدرت بازی برابر دارند، در فاز گازی دارای قدرت بازی به ترتیب LiOH < NaOH < KOH < CsOH می‌باشند. این ترتیب ، با افزایش توانایی کاتیون در رهاسازی الکترون در این هیدروکسیدها مطابقت دارد.

مطالعات پروتون خواهی همچنین نشان داده است که پیریدین و آنیلین در فاز گازی ، بر خلاف محلول آبی ، بازهای قویتری از آمونیاک هستند. مقایسه‌های دیگر بین داده‌های فاز گازی و داده‌های محلول ، تفکیک عوامل مختلف موثر بر واکنشها را حداقل به‌طور جزئی مقدور می‌سازد.

هونتیت یا گل سفید ( CaMg3(CO3) 4 )

وحید میردار وطن بازدید : 2087 چهارشنبه 11 مرداد 1391 نظرات (0)

مشخصات گل سفيد:

گل سفيد در حالت خالص كاني هونتيت با تركيب شيميايي CaMg3(CO3)4 است و در اين گزارش اغلب از واژه هونتيت به جاي گل سفيد استفاده شده است. اين كاني براساس پاره‌اي از خصوصيات فيزيكي مانند نرمي، سختي پايين، متلاشي شدن در آب و بسيار دانه ريز بودن از ويژگي‌هاي علمي مناسبي جهت كاربرد در صنعت رنگسازي برخوردار بوده است. كيفيت غير استاندارد سنگهاي توليد شده موجب شد كه در سالهاي اخير مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي توليد آنرا غيرمجاز اعلام كند. با وجود مشكلات تهيه رنگ دانه‌هاي اصلي مثل اكسيد تيتانيم كه عمدتاً از منابع خارجي تأمين مي‌شود، استفاده از منابع داخلي اينگونه مواد اهميت چنداني يافته است كه در اين ميان گل سفيد از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است.

برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب بروید

فلدسپار ( Feldspar )

وحید میردار وطن بازدید : 1614 چهارشنبه 11 مرداد 1391 نظرات (0)

مشخصات فلدسپار:

نام فلدسپات يا فلدسپار Feldspar از واژه آلماني (Feldspar)معادل واژه انگليسي(Field Stone) گرفته شده است. “Spar” به معني كاني با رنگ روشن و داراي محصولات هوازدگي بسيار نرم است. به عبارت ديگر به دليل اين كه در نواحي اي كه اين كاني رخنمون داشته آثار دگرساني و كائوليني شدن گسترش داشته به نام فلدسپار نام گذاري شده است.

فلدسپات ها يک گروه از آلومينوسيليکات هاي قليايي خاکي هستند که فراوان ترين گروه کاني هاي موجود در پوسته زمين ( حدود 60 %) تشکيل مي دهند. 
فلدسپارها، اکثراً بي رنگ يا داراي رنگ روشن بوده و دوجهت رخ با زاويه 90 درجه يا نزديك به آن دارند. سختي اين كانيها حدود 6 بوده و وزن مخصوص آنها از 55/2 تا 76/2 (بجز فلدسپاتهاي باريم دار) تغيير مي كند.
فلدسپارها از نظر شکل و خواص فيزيکي رابطه نزديکي با يکديگر دارند وليکن مي توان آنها را به 3 گروه تقسيم نمود که عبارتند از: كلسيت، پتاسيك و سديك.
فلدسپارهاي باريم کمياب بوده و داراي تقارن مونوکلينيک مي باشد و اهميتي به عنوان کاني هاي سنگ ساز ندارند. 
فلدسپارهاي پتاسيم دار تقارن مونوکلينيک مي باشد. کاني هاي فلدسپار پتاسيم به چندين شکل مشخص تشکيل مي شوند و داراي خواص فيزيکي و نوري متفاوت اما پيوسته مي باشند. 
فلدسپارهاي سديم و کلسيم دار (پلاژيوکلازها) که داراي تقارن تري کلينيک مي باشد.
فلدسپار آمونيم (بودينگ تونيت) با تقارن مونوکلينيک نيز در سال 1964 از رسوب يکي از چشمه هاي آب گرم در کاليفرنيا معرفي شده است. 
در بررسي ها معمولاً‌ از عنوان"كانيهاي گروه فلدسپات" استفاده مي شود. اين گروه شامل كانيهاي آلومينو سيليكاته با كلاس تكتوسيليكات ها هستند كه حاوي پتاسيم، سديم و يا كلسيم و به ندرت باريم هستند. با درنظر گرفتن نوع كاتيون، نحوه تشكيل (حرارت و محيط تشكيل)، منشاء و سنگ مادر در طبيعت مي توان آنها را به شرح زير تفكيك كرد:
‌ فلدسپاتهاي آلكالن يا اُرتوكلازها (ميكروكلين، ارتوز، سانيدين، آنورتوز) كه از آنها درمنابع مختلف به نام هاي پتاسيم فلدسپات و آلكالن فلدسپات نيز نام برده مي شود.
پلاژيوكلازها (ايزومورف هاي سري آلبيت، آنورتيت)
فلدسپاتهاي سنگين (سلسيان - هيالوفان) كه نادر بوده و فاقد ارزش اقتصادي هستند.
ازنظر تجاري كانيهاي گروه فلدسپات، نفلين سينيت و آپليت هاي غني از فلدسپات همگي در صنايع سراميك و شيشه مورداستفاده قرار مي گيرند.
نفلين سينيت نيز يك سنگ آذرين دروني است و به دليل اينكه 80% تا 95% آن از كانيهاي فلدسپاتيك تشكيل شده از نظر تجاري همراه با فلدسپات ها مورد بررسي قرار مي گيرد. فلدسپات ها و نفلين سينيت به عنوان منابع آلومينا و كمك ذوب هاي قليايي درصنايع شيشه و سراميك كاربرد گسترده اي دارند.

برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب بروید

تعداد صفحات : 8

درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 11207
  • آی پی امروز : 205
  • آی پی دیروز : 253
  • بازدید امروز : 811
  • باردید دیروز : 715
  • گوگل امروز : 77
  • گوگل دیروز : 78
  • بازدید هفته : 5,729
  • بازدید ماه : 23,686
  • بازدید سال : 102,173
  • بازدید کلی : 10,367,011