loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

حفظ کردن جدول تناوبی با روشی آسان ( برای کنکوری ها )

امید علاالدین بازدید : 11913 دوشنبه 20 آذر 1391 نظرات (12)

- حفظ کردن جدول تناوبی با روشی آسان ( برای کنکوری ها )

- جدول تناوبی آسان برای دبیرستانی ها و کنکوری ها

- حفظ کردن گروه های اصلی جدول تناوبی با روشی آسان و راحت برای کنکوری ها

روش اول :

گروه اول : هلیناکرباسفر
گروه دوم : بیا منیژه کلتو سوراخ کنم با رنده
گروه سوم : ترور این گاندی عالمو بهت <--( از آخر به اول ) زده کرد
گروه چهارم : کسی گریه نمیکنه سر بی پولی
گروه پنجم : نفاّب
گروه ششم : اُگستپا
گروه هفتم : فکل بیا

روش دوم :

جدول تناوبی کنکور

ثابت تعادل شیمیایی (ثابت تعادل k)

امید علاالدین بازدید : 6824 چهارشنبه 01 شهريور 1391 نظرات (0)

ثابت تعادل شیمیایی (ثابت تعادل k)

تمام فرآیندهای برگشت پذیر ، تمایل رسیدن به یک حالت تعادلی را دارند. برای یک واکنش برگشت پذیر ، حالت تعادل وقتی برقرار می‌شود که سرعت واکنش رفت برابر با سرعت برگشت باشد. در یک واکنش تعادلی ، از تقسیم ثابت سرعت واکنش رفت Kf بر ثابت واکنش برگشت ، Kr ، ثابت دیگری بدست می‌آید که ثابت تعادل شیمیایی ، K ، نامیده می‌شود.

مقدار عددی ثابت تعادل
مقدار عددی K با دما تغییر می‌کند. تعداد مجموعه غلظتها برای سیستمهای تعادلی این واکنش ، بی نهایت زیاد است. ولی در هر صورت برای کلیه سیستمهای تعادلی در دمای معین وقتی که غلظتهای A2 ، B2 ، AB در رابطه بالا قرار گیرند، همواره به یک مقدار K منجر می‌شوند. بطور کلی ، برای هر واکنش برگشت پذیر:

به ادامه مطلب بروید ...

الکترون چیست

امید علاالدین بازدید : 1693 جمعه 27 مرداد 1391 نظرات (1)

الکترون چیست ؟

نگاه اجمالی به الکترون
ذره بنیادی پایداری با بار الکتریکی منفی 1.602X10-19 کولن و جرم در حال سکون 9.109X10-31 کیلوگرم. الکترونها در همه اتمها حضور دارند و در لایه‌های خاصی به دور هسته اتم می چرخند.
سیر تحولی و رشد نظریه های پیرامون الکترون
در نظریه‌های دالتون و و نظریه‌های یونانیان ، اتمها کوچکترین اجزای ممکن ماده بودند. اما در اواخر سده نوزدهم کم کم معلوم شد که اتم خود از ذراتی کوچکتر ترکیب یافته است. این تغییر دیدگاه ، نتیجه آزمایشهایی بود که با الکتریسیته به عمل آمد. در 1807 - 1808 شیمیدان انگلیسی همفری دیوی با تجزیه مواد مرکب توسط الکتریسیته ، پنج عنصر پتاسیم ، سدیم ، کلسیم ، استرونسیم و باریم را کشف کرد و دیوی با این کار به این نتیجه رسید که عناصر با جاذبه‌هایی که ماهیتا الکتریکی هستند بهم وصل می‌شوند.

الکترون

در سال 1833 - 1832 مایکل فارادی مجموعه آزمایشهای مهمی در زمینه برقکافت شیمیایی انجام داد. در فرآیند برقکافت ، مواد مرکب بوسیله الکتریسیته تجزیه می‌شوند. فارادی رابطه بین مقدار الکتریسیته مصرف شده و مقدار ماده مرکب تجزیه شده را بررسی کرد و فرمول قوانین برقکافت را بدست آورد. بر مبنای کار فارادی ، جرج جانستون استونی در سال 1874 به طرح این مسأله پرداخت که: واحدهای بار الکتریکی با اتمها پیوستگی دارند. او در سال 1891 این واحد را الکترون نامید.

به ادامه مطلب بروید ...

انرژی فعال سازی چیست ؟

امید علاالدین بازدید : 1553 یکشنبه 22 مرداد 1391 نظرات (0)

انرژی فعال سازی : کمترین مقدار انرژی را که یک برخورد باید فراهم آورد تا واکنش انجام شود، انرژی فعالسازی می‌نامند.

سرچشمه انرژی فعالسازی
سرچشمه این انرژی ، همان انرژی جنبشی ذرات در حال حرکت است. بیشتر برخوردها کمتر از این مقدار ، انرژی فراهم می‌آورند و بی‌فایده‌اند. در این موارد ، ذرات اولیه بطور ساده به عقب می‌جهند. فقط برخوردهای محکم بین ذراتی که یکی از آنها و یا هر دو با سرعت غیرعادی حرکت می‌کنند و انرژی کافی در اختیار دارند، موجب اجرای واکنش می‌شوند. سرانجام ، این برخوردها ، علاوه بر داشتن انرژی به اندازه کافی ، باید هنگامی رخ دهند که ذرات به گونه ای مناسب جهت گرفته باشند.

به ادامه مطلب بروید ...

درباره هالوژن ها

امید علاالدین بازدید : 1799 شنبه 21 مرداد 1391 نظرات (0)

درباره هالوژن ها
 
ساختمان اتمی فلوئور 

عناصر گروه VIIA یعنی فلوئور ، بروم ، ید و استتین ، هاالوژن نامیده می‌شوند.

ریشه لغوی
نام هالوژنها از یونانی گرفته شده و به معنی نمک‌ساز است.

هالوژن ها

اطلاعات کلی
این عناصر به استثنای آستاتین ، به‌صورت هالید نمکها بطور فراوان در طبیعت وجود دارند. آستاتین احتمالا در طبیعت ، به مقادیر فوق‌العاده کم به‌صورت ماده حد واسطی با طول عمر کوتاه یافت می‌شود که از فرایندهای تجزیه مواد رادیواکتیو طبیعی حاصل می‌گردد. اما بیشتر اطلاعات ناقص ما درباره شیمی آستاتین ، حاصل مطالعه مقادیر جزئی ایزوتوپ رادیواکتیو این عنصر است که از طریق واکنشهای هسته‌ای تهیه می‌شود.

به ادامه مطلب بروید ....

مفهوم تقارن در شیمی

امید علاالدین بازدید : 1970 شنبه 21 مرداد 1391 نظرات (0)

تقارن در شیمی

دید کلی
اکثر خوانندگان این مقاله ، حداقل مفهوم کیفی واژه تقارن را می‌دانند. تقارن در دنیای طبیعی و همین‌طور در ابداعات بشری پدیده ای آشناست. در طبیعت ، انوع زیادی از گلها و گیاهان ، دانه‌های برف ، حشرات ، بعضی میوه‌ها و سبزی‌ها ، انواع گسترده ای از حیوانات و گیاهان میکروسکوپی ، تقارن خاص خودشان را به نمایش می‌گذارند. اساس بسیاری از شاهکارهای مهندسی ، درجه ای از تقارن است که جذابیت آنها را افزایش می‌دهد.

 

تقاطعهای اتوبانها ، اهرام باستانی مصر و برج ایفل نمونه ای از آنهاست. مفاهیم تقارن می‌توانند به مقدار خیلی زیادی در شیمی ، مفید باشند. از طریق تجزیه و تحلیل خواص تقارنی مولکولها ، می‌توان طیف زیر قرمز را پیش‌بینی کرد، انواع اوربیتالهای مورد استفاده را در پیوند شرح داد و تعدادی از خواص جنبی مولکولها را مطالعه کرد.

عناصر و اعمال تقارن
همه مولکولها را می‌توان بر حسب تقارنهای آنها تعریف کرد، حتی اگر فقط بگوییم که آنها ، هیچ تقارنی ندارند. مولکولها یا اجسام دیگر ممکن است دارای عناصر تقارن نظیر صفحه‌های آینه‌ای ، محورهای چرخشی و مراکز وارونگی باشند. انعکاس ، چرخش یا وارونگی واقعی را عمل تقارن می‌نامند. اکثر این عناصر و اعمال تا اندازه ای آشنا هستند، اما برای کاربردهای عملی در شیمی باید کاملا با آن آشنا شد.

تقارن در شیمی

برای اینکه مولکولی ، عنصر تقارن معینی را داشته باشد، شکل ظاهری آن بعد از عمل تقارن که از زاویه یکسانی از مولکول گرفته شده است (اگر چنین عکسهایی امکان پذیر باشند) باید غیرقابل تشخیص باشند. اگر بعد از انجام یک عمل تقارنی ، مولکول حاصل به هر طریقی از مولکول اولیه قابل تشخیص باشد، در آن صورت ، آن عمل ، جزو اعمال متقارن مولکول نیست.

به ادامه مطلب بروید ....

پروتون خواهی چیست ؟

امید علاالدین بازدید : 1466 شنبه 21 مرداد 1391 نظرات (1)

پروتون خواهی چیست ؟
 
پروتون خواهی فاز گازی ، در عین حال که مرتبط کردن آن به واکنشهای در حالت محلول مشکل است، دقیقترین مقیاس قدرت اسید و باز می‌باشد. 
 
پروتون خواهی=B + H+ -----> BH+ -∆H
همچون الکترون خواهی ، پروتون خواهی به عنوان H∆- برای واکنش ترکیب تعریف می‌شود؛ آن را می‌توان به عنوان H∆ واکنش تفکیک فوق نیز تعریف کرد.

پروتون خواهی

علامت قرادادی پروتون خواهی
طبق قرادارد ، پروتون خواهی به صورت اعداد مثبت جدول‌بندی می‌گردد. هر قدر این عدد بزرگتر باشد، اسید +BH ضعیفتر و باز B ، در فاز گازی قویتر است.

اندازه گیری پروتون خواهی
در موارد مطلوب ، می‌توان طیف بینی جرمی و طیف بینی تشدید سیکلوترون یون را برای اندازه‌گیری واکنش به‌طور غیر مستقیم از طریق تغییر ولتاژ باریکه الکترون یونیزه کننده در مخلوطهای B و H2 تا موقع پیدایش +BH بکار برد. سپس آنتالپی تشکیل +BH را می‌توان از روی ولتاژ دسته الکترونی محاسبه و با آنتالپی‌های تشکیل ْB و +H ترکیب کرده و تغییر آنتالپی واکنش را محاسبه نمود.  

عدم قطعیت در مقادیر پروتون خواهی‌ ها
بر خلاف ساده بودن مفهوم ، مقادیر اندازه‌گیری شده پروتون خواهی ها به‌علت اینکه مولکولهای دیگر ، اغلب در حالتهای برانگیخته هستند ( دارای انرژی بیشتری نسبت به حالتهای پایه عادی خود می‌باشند ) و بعضی گونه‌ها جزء +BH را نمی‌دهند، عدم قطعیت‌هایی دارند. به‌علاوه ، تحت شرایط آزمایشی متداولتر ، پروتون خواهی در اثر برهم کنش با مولکولهای حلال یا دیگر اثرات محیطی کاملا تغییر می‌کند.

کاربردهای پروتون خواهی
پروتون خواهی‌های فاز گازی در دسته‌بندی کردن عوامل متعددی که بر رفتار اسید- باز و اهمیت آنها تاثیر می‌گذارند، مفید هستند. برای مثال ، هیدروکسیدهای فلزهای قلیایی که در محلول آبی قدرت بازی برابر دارند، در فاز گازی دارای قدرت بازی به ترتیب LiOH < NaOH < KOH < CsOH می‌باشند. این ترتیب ، با افزایش توانایی کاتیون در رهاسازی الکترون در این هیدروکسیدها مطابقت دارد.

مطالعات پروتون خواهی همچنین نشان داده است که پیریدین و آنیلین در فاز گازی ، بر خلاف محلول آبی ، بازهای قویتری از آمونیاک هستند. مقایسه‌های دیگر بین داده‌های فاز گازی و داده‌های محلول ، تفکیک عوامل مختلف موثر بر واکنشها را حداقل به‌طور جزئی مقدور می‌سازد.

تعداد صفحات : 6

درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 11209
  • آی پی امروز : 139
  • آی پی دیروز : 205
  • بازدید امروز : 678
  • باردید دیروز : 1,097
  • گوگل امروز : 50
  • گوگل دیروز : 58
  • بازدید هفته : 678
  • بازدید ماه : 10,123
  • بازدید سال : 114,991
  • بازدید کلی : 10,379,829