loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

آینده شغلی رشته شیمی

امید علاالدین بازدید : 7407 سه شنبه 07 مرداد 1393 نظرات (0)

معمولا در هر جایی که صنعت حضور دارد، شیمی هم هست. اما اگر بخواهیم صنایعی که شیمیست ها مستقیما نقش ایفا می کنند را معرفی کنیم، باید به این موارد اشاره کنیم:

فعالیت در واحدهای تحقیق و توسعه ی  موسسات تحقیقاتی و شرکت ها.

فعالیت در آزمایشگاههای کنترل کیفیت شرکت ها برای تعیین استانداردهای موجود.

تدریس دروس شیمی در مدارس و یا دانشگاهها.

صنایعی همچون پتروشیمی، رنگ، پلیمرها، صنایع غذایی، آرایشی بهداشتی، تصفیه خانه های صنعتی و...

  زمینه های تحقیقاتی که شمیست ها می توانند در آن ایفای نقش اساسی داشته باشند عبارتند از:

پلیمرها و کامپوزیت های صنعتی، خوردگی فلزات، باتری ها و پیل های سوختی، حسگرها، طراحی و سنتز داروها، تعیین ساختار مواد، طراحی و ساخت کاتالیزورها و بسیاری زمینه های دیگر

 البته رشته شیمی، رشته ای است که نوآوری و ایده در آن حرف اول را می زند. و فارغ التحصیلان و متخصصین این رشته می توانند با داشتن ایده های جذاب و جدید و کارآمد، نقش مهمی را در صنعت کشور داشته باشند.

چارت درسی رشته هایی شیمی کاربردی و شیمی محض

امید علاالدین بازدید : 10009 چهارشنبه 08 آذر 1391 نظرات (2)

چارت درسی رشته هایی شیمی کاربردی و شیمی محض

شامل : 

           - دروس ارایه شده در رشته شیمی کاربردی و شیمی محض
           - چارت ترمی رشته های شیمی کاربردی و شیمی محض
           - رعایت پیشنیاز ها رشته های شیمی کاربردی و شیمی محض


برای دریافت فایل PDF بروی عکس زیر کلیک نمایید .

چارت درسی شیمی کاربردی و محض

مهندسی پلیمر

s.foroutan بازدید : 1342 دوشنبه 06 آذر 1391 نظرات (1)

رشته ي مهندسي پليمر نسبت به رشته هاي مهندسي ديگر ، تقريبا جوان است و شكوفايي آن از جنگ جهاني دوم آغاز شده است؛ اما به دليل كاربرد روز افزون پليمر در صنايع مختلف، اين رشته به سرعت رشد كرده و امروز از رشته هاي مهم كشور هاي صنعتي پيشرفته است.

پليمر ها به دو دسته ي طبيعي و مصنوعي تقسيم مي شوند. پليمر هاي طبيعي، موادي مانند تركيبات سلولزي، چوب، كاغذ و پشم هستند كه انسان از سال ها پيش آنها را ميشناخته و هنوز هم اين دسته از پليمر ها در دنيا بسيار مهم و با ارزش هستند؛ اما پليمر هاي مصنوعي در دوران جنگ جهاني دوم مورد توجه قرار گرفتند، زيرا در اين زمان، دانشمندان به اين نتيجه رسيدند كه از مواد نفتي ميتوان مواد پليمري مصنوعي ساخت و اين مواد كاربرد هاي مختلفي خواهند داشت.

بنابر اين مهندسي پليمر با ساخت پليمر هاي مصنوعي توسط محققان شكوفا شدو اكنون تنها با گذشت چند دهه از آن دوران ، اين رشته به حدي رشد كرده است كه پيشرفت تكنولوژي ، ارتباط تنگاتنگي با طراحي و ساخت مواد پليمري دارد.

معرفی رشته (گرایش) نانو شیمی

امید علاالدین بازدید : 1822 چهارشنبه 19 مهر 1391 نظرات (3)
معرفی رشته (گرایش) نانو شیمی

معرفی گرایش نانو شیمی: در این میخواهیم معرفی برخی رشته های نانو در حوزه شیمی بپردازیم . جهت معرفی بیشتر رشته نانو شیمی پای صحبت سر کار خانم مهندس پریوش حسین پور ، رئیس هسته تحقیقاتی نانو تکنولوژی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر ( پلی تکنیک تهران ) می نشینیم .

معرفی شیمی نانو

به ادامه مطلب بروید .


 

مطالب سایت نرمالیته ( شیمی کاربردی دانشگاه گلستان ) طی ماه ها زحمت و جستجو جمع آوری شده است ، لطفا بدون ذکر منبع مطالب سایت نرمالیته را کپی نکنید . با تشکر

شیمیست تجزیه کیست ؟ چه کار می کند ؟

امید علاالدین بازدید : 1361 چهارشنبه 14 تير 1391 نظرات (0)

كار يك شيميست تجزيه در واقع اين است كه محصولات به دست آمده را شناسايي كرده و سپس

كيفيت محصول را باحد كيفيت مطلوب مقايسه كند.

مقايسه محصول با محصول مطلوب هميشه دو نتيجه دارد:

- كيفيت محصول ما در سطح مطلوب قرار دارد.

اين يك نتيجه ايده آل هست و در اين شرايط شيميست تجزيه بايد همه تلاش خود را براي نگاه

داشتن محصول در همين سطح كيفت بكند.

- كيفيت محصول ما پايين تر از سطح مطلوب است.

ادامه مطلب ...

معرفی مهندسی شیمی

امید علاالدین بازدید : 1303 یکشنبه 11 تير 1391 نظرات (0)

آیا تصور می‌کنید که مهندسی شیمی؛ یعنی حفظ فرمول‌های ریز و درشت و کار در آزمایشگاه‌های شیمی؟ آیا فکر می‌کنید که دانشجویان این رشته باید شیفته علم شیمی باشند؟ اصلاً هیچ فکر کرده‌اید که چرا فقط داوطلبان گروه ریاضی و فنی می‌توانند وارد این رشته شوند؟ آیا می‌دانید که مهندسی شیمی زائیده ضرورت و نیاز صنعت مکانیک، الکترونیک و عمران است؟ برای مثال به مرور زمان صنعت به مهندس مکانیکی احتیاج پیدا کرد که از تحولات و فرآیند‌های شیمیایی اطلاع داشته باشد و بتواند دستگاه‌هایی را طراحی کند که در آنها فرآیندهای شیمیایی اتفاق می‌افتد.در نتیجه شروع به تربیت مهندسین مکانیکی کرد که بیش از معمول تحصیل کردگان این رشته از علم شیمی مطلع باشند. و این دسته از متخصصان،‌ همان مهندسین شیمی هستند.این رشته‌ با 9 گرایش‌ صنایع‌ غذایی‌، صنایع‌ شیمیایی‌ معدنی‌، صنایع‌ گاز، صنایع‌ پتروشیمی‌، صنایع‌ پلیمر، صنایع پالایش، طراحی‌ فرآیندهای‌ صنایع‌ نفت‌، بهره‌برداری‌ از منابع‌ نفت‌ و شیمیایی‌ سلولزی‌؛ یکی‌ از رشته‌های‌ گسترده‌ دانشگاهی‌ است‌. البته‌ در دوره‌ کارشناسی‌ هر یک‌ از گرایش‌های‌ فوق‌، تنها 12 یا 13 واحد تخصصی‌ دارند و بیشتر واحدهایشان‌ مشترک‌ است‌.

مهندسی صنايع پليمر

امید علاالدین بازدید : 1237 پنجشنبه 08 تير 1391 نظرات (0)

هدف :

هدف رشته مهندسي صنايع پليمر توليد كليه محصولات پليمري از قبيل لاستيك ، پلاستيك، الاستومر، رزين و ساير مواد مود نياز صنعت است.

البته پليمرها فقط كاربرد صنعتي ندارند بلكه كاربرد پزشكي نيز دارند. مثلا اگر كشكك زانوي يك نفر آسيب ببيند و ترميم آن امكان‌پذير نباشد، شبيه به همان كشكك زانو را با مواد پليمري درست مي‌كنند و بر روي زانو قرار مي‌دهند و يا دندان مصنوعي و لنزهاي چشمي همه از مواد پليمري ساخته مي‌شوند كه به اين مواد پليمري «پليمرهاي زيستي» مي‌گويند.

مهديه رضايي دانشجوي مهندسي صنايع پليمر دانشگاه اميركبير در معرفي اين رشته مي‌گويد: رشته مهندسي صنايع پليمر شناخت، طراحي، فرمولاسيون، آناليز و بررسي خواص فيزيكي و مكانيكي سه ماده عمده مي‌باشد كه اين مواد عبارتند از : لاستيك ، پلاستيك و كامپوزيت.

يعني ما در رشته مهندسي صنايع پليمر هر آنچه كه به اين مواد بر مي‌گردد را مطالعه و بررسي مي‌كنيم. براي مثال طراحي و توليد تاير ماشين در صنايع لاستيك، لوله‌هاي پلي‌اتيلن در صنايع پلاستيك و انواع فايبرگلاسها در كامپوزيت به ياري متخصصان مهندسي صنايع پليمر انجام مي‌گيرد.

البته در اين رشته شكل‌دهي رزين‌ها نيز مطرح است كه براي مثال مي‌توان به ساخت ملامين اشاره كرد.

دكتر علي‌اصغر رسايي استاد رشته پليمر دانشگاه اميركبير در اين‌باره مي‌گويد: دروس رشته تكنولوژي و علوم رنگ در دوره كارشناسي به دو بخش تقسيم مي‌شود. يك بخش در مورد سنتز مواد رنگزا است كه كاربرد آن در صنعت نساجي، چاپ و چرم‌سازي مي‌باشد و بخش دوم پوشش‌دهي است كه روي سطوح فلزي و يا غيرفلزي مانند پليمرها، چوب يا بتن استفاده مي‌گردد.

ادامه مطلب...

تعداد صفحات : 2

درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 11209
  • آی پی امروز : 24
  • آی پی دیروز : 205
  • بازدید امروز : 181
  • باردید دیروز : 1,097
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 58
  • بازدید هفته : 181
  • بازدید ماه : 9,626
  • بازدید سال : 114,494
  • بازدید کلی : 10,379,332