loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

مقاله ی معرفی انواع مبردها و بررسی مبرد R134a

امید علاالدین بازدید : 2619 جمعه 13 مرداد 1391 نظرات (1)

دانلود مقاله ی معرفی انواع مبردها و بررسی مبرد R134a

پیرامون :

مبردهای رایج

آمونیاک

دی اکسید کربن

هیدروکربن ها ، کلروفلوئوروکربن ها ، هیدروکلروفلوئوروکربن ها ، هیدروفلوئوروکربن ها

مبردهای مخلوط

چیلرهای سیکل جذبی

سرمایش با هوا یا سرمایش رایگان

سرمایش تبخیری با چرخی ی باز

سیستم های جذب سطحی

ابزارهای ترموالکتریکی

تبرید با سیکل گاز ، تبرید ترمونیک ، تبرید مغناطیسی ، تبرید ترمونیک ،تبرید به روش حباب پالس

تبرید به روش گرما ، صوتی

سرمایش صوتی

فرمت : پی دی اف          تعداد صفحات : 19

برای دانلود بر روی عکس زیر کلیک نمایید .

مقاله مبرد ها

سانتریفیوژ Centrifuge

امید علاالدین بازدید : 1478 چهارشنبه 21 تیر 1391 نظرات (1)

سانتریفیوژ (به انگلیسی: Centrifuge) یا دستگاه مرکزگریز دستگاهی است که در آن با استفاده از نیروی گریز از مرکز مواد را از یکدیگر جدا می‌کنند. در این دستگاه محفظه‌ای که مواد جداشدنی در آن قراردارد معمولاً به کمک یک موتور به سرعت حول یک محور می‌چرخد.

سانتریفوژ دستگاهی است که از آن برای چرخاندن مواد با سرعت بالا استفاده می‌شود. دانشمندان معمولاً دستگاه سانتریفوژ را برای جدا کردن ذرات جامد از یک مایع یا تقسیم مخلوط مایعات به اجزای مختلف آن به کار می‌گیرند. مخلوط را درون لوله‌ای قرار می‌دهند که طوری قرار داده شده‌است که با چرخش دستگاه، به سمت خارج از مرکز حرکت می‌کند و به حالت افقی قرار می‌گیرند. در این حالت، نیروی گریز از مرکز می‌خواهد که مخلوط را برخلاف مرکز سانتریفوژ براندو از این نقطه دور کند و ذرات یا مایع سنگین تر بیش تر به سمت بیرون (یا ته مخلوط) رانده می‌شوند. وقتی سانتریفوژ از حرکت باز می‌ایستد، مواد به همین حالت غیر مخلوط می‌مانند. خون و سایر نمونه‌های بیولوژیکی را معمولاً به وسیله دستگاه سانتریفوژ جدا می‌کنند. سریع‌ترین سانتریفوژ با نام «فرامرکز گریز» با سرعت ۲۰۰۰۰۰ دور در دقیقه می‌چرخد. از دستگاه‌های گریز از مرکز بزرگ برای انجام آزمایش بر روی خلبانان نظامی و فضانوردان استفاده می‌شود تا میزان مقاومت آنان در شتاب‌های بالا معلوم شود.
انواع

انواع دستگاه‌های مرکز گریز برای مصارف گوناگون ساخته شده‌است. نمونه‌های خانگی این دستگاه برای جداکردن آب از سبزی‌ها مثل کاهو و غیره بکار می‌رود. همچنین در ماشین‌های لباسشویی نیز برای خشک کردن لباس استفاده می‌شود. در نمونه‌های آزمایشگاهی برای جداکردن گلوبول‌های خون از پلاسما استفاده می‌شود. دستگاه‌های صنعتی با موتورهای قوی و در ابعاد بزرگ برای جدا کردن مواد بکار می‌رود. در کار غنی‌سازی اورانیوم نیز از دستگاه‌های مرکزگریز گازی استفاده می‌شود.


اساس کار سانتریفوژها

هر گاه جسمی با سرعت معینی حول یک مرکز با محور دوران کند نیرویی در جسم متحرک و در جهت عمود بر مسیر دوران و به سمت خارج از مرکز ایجاد می‌گردد. که به نیروی فراگریز یا نیروی گریز از مرکز موسوم است که مقدار آن از رابطه F=MRW2 که در آن R شعاع دوران M جرم جسم و V سرعت خطی و W سرعت زاویه‌ای است بدست می‌آید. محور دوران ممکن است به سه حال قائم، افقی یا مایل باشد.

 

 سانتریفوژها

منبع : ویکیپدیا

 

 

کالریمتر Calorimeter

امید علاالدین بازدید : 1806 چهارشنبه 21 تیر 1391 نظرات (1)

کالریمتر (به انگلیسی: Calorimeter) دستگاهی است که برای گرما سنجی، اندازه گیری دمای واکنش‌های شیمیایی و تغییرات فیزیکی و همچنین ظرفیت گرمایی ویژه از آن استفاده می‌شود. ریشه واژه کالریمتر لغت لاتین کالر به معنی گرماست. کالریمترهای اسکن تفاضلی، کالریمترهای ایزوترمال (هم دما)، کالریمترهای سنجش حجمی (تیتراسیون) و کالریمترهای افزایش دهنده آهنگ واکنش از معمول ترن انواع کالریمترها هستند. کالریمترهای ساده تنها متشکل از یک دماسنج متصل به ظرف فلزی پر از آب است که در بالای محفظه احتراق قرار دارد.


برای پیدا کردن آنتالپی تغییرات هر مول ماده A در واکنش با B، مایعات به داخل کالریمتر ریخته شده و دمای اولیه و پایانی (پس از پایان واکنش) را یادداشت می کنیم. ضرب تغییرات دما با جرم و ظرفیت گرمای ویژه مایع به ما میزان انرژی خارج شده در طول واکنش (با فرض گرمازا بودن واکنش) را می‌دهد. تقسیم تغییرات انرژی به تعداد مولها X که در واکنش حضور داشتند به ما تغییرات آنتاپی واکنش را می‌دهد. از این شیوه در آموزشهای اولیه آکادمیک برای توصیف تئوری گرماسنجی استفاده می‌شود. میزان گرمایی که توسط محفظه از بین می‌رود و یا ظرفیت گرمای ترمومتر و محفظه آنرا در نظر نمی‌گیرند. به علاوه، شئ ای که در داخل کالریمتر قرار می‌گیرد انتقال گرمای شی به کالرمتر و به مایع، و گرمای جذب شده از کالریمتر و مایع برابر با گرمای داده شده از فلز است را نشان می‌دهد.

کالریمتر

منبع : ویکپدیا

چراغ بونزن Bunsen burner

امید علاالدین بازدید : 1442 چهارشنبه 21 تیر 1391 نظرات (0)

چراغ بونزن (به انگلیسی: Bunsen burner) یکی از ابزار های آزمایشگاهی است که به عنوان منبع تولید حرارت و انرژی گرمایی در آزمایشگاهها از آن استفاده می شود.این وسیله به افتخار روبرت بونزن(به انگلیسی: Robert Bunsen) شیمیدان آلمانی نامگذاری شده است. در این وسیله معمولا از گاز شهری که حاوی هیدروکربن متان است و یا گاز کپسول که از هیدروکربنهای پروپان و بوتان تشکیل شده، به عنوان سوخت استفاده می شود.

ساختار

این ابزار فلزی از یک لوله تشکیل شده است که بر روی یک پایه قرار دارد. یک ورودی گاز بر روی بدنه چراغ تعبیه شده است که باید شلنگ ورودی گاز به آن متصل شود. شیر تنظیم گاز و همچنین سوراخی که برای تنظیم هوای ورودی بر روی بدنه چراغ قرار دارد از دیگر اجزا اصلی این ابزار است.

 

چراغ بونزن

منبع : ویکیپدیا

اتوکلاو Autoclave

امید علاالدین بازدید : 1206 چهارشنبه 21 تیر 1391 نظرات (0)

اتوکلاو (به انگلیسی: Autoclave) برای استریل کردن ابزار پزشکی وآزمایشگاهی در فشار و دمای بالا و با استفاده از بخار آب می باشد. همچنین از این وسیله در مواردی که برای انجام واکنش شیمیایی نیاز به دما و فشار بالا باشد استفاده می‌شود. ابعاد این وسیله از اندازه آزمایشگاهی که معمولا به شکل یک استوانه دردار است تا ابعاد صنعتی که طول آن به ۵۰ فوت می رسد متغیر است. این وسیله توسط میکروبیولوژیست فرانسوی چارلز چمبرلن در سال ۱۸۷۹ اختراع شد. واژه اتوکلاو از ترکیب دو واژه (auto-) در زبان یونانی به معنی خودکار و (clavis) در زبان لاتین به معنی کلید تشکیل شده .

 

اتوکلاو

لوله تیل Thiele tube

امید علاالدین بازدید : 1376 چهارشنبه 21 تیر 1391 نظرات (0)

لوله تیل (به انگلیسی: Thiele tube) یکی از ابزار آزمایشگاهی شیشه ای است که معمولا برای تعیین نقطه ذوب و جوش مواد مورد استفاده قرار می گیرد.این ابزار آزمایشگاهی به افتخار شیمیدان آلمانی یوهانس تیل (به آلمانی: Friedrich Karl Johannes Thiele)نامگذاری شده است.این ابزار شباهت زیادی به لوله آزمایش دارد با این تفاوت که یک لوله رابط مانند یک دسته قسمت پایینی و میانی لوله را به هم متصل می کند.[۱]
عملکرد

ویژگی مهم این ابزار ایجاد یک حمام روغن یا آب با دمای تقریبا ثابت است به این ترتیب که با حرارت دادن ملایم به دسته لوله یک جریان همرفت ایجاد می شود که باعث ثابت ماندن دما در کل مایع می شود.

لوله تیل

منبع : ویکیپدیا

لوله آزمایش Test Tube

امید علاالدین بازدید : 1292 چهارشنبه 21 تیر 1391 نظرات (0)

لوله آزمایش (به انگلیسی: test tube) یا لوله کشت (به انگلیسی: culture tube) یا لوله نمونه (به انگلیسی: sample tube) یکی از ابزارهای متداول آزمایشگاهی است که در بیشتر آزمایشگاه‌های شیمی یافت می‌شود.این وسیله که از شیشه یا پلاستیک شفاف ساخته می‌شود به شکل یک لوله بلند است که از یک سر باز و از سر دیگر بسته و به صورت محدب است. لوله‌های آزمایشگاهی بزرگتر که برای جوشاندن مایعات استفاده می‌شود به لوله جوش معروف است.

کاربردها
لوله آزمایش برای نگهداشتن، ترکیب کردن و گرم کردن مواد شیمیایی مایع یا جامد در مقادیر کم استفاده می‌شود. از لوله کشت در آزمایشگاه‌های زیست شناسی برای کشت و نگهداری اورگانهای زنده مانند باکتری‌ها، کپک‌ها و ... استفاده می‌شود و در پزشکی برای نگهداری از نمونه‌های خون استفاده می‌شود.
تولید

برای مقاومت بیشتر در برابر گرما و خوردگی معمولا لوله‌های آزمایش از شیشه ساخته می‌شود این شیشه‌ها از جنس بوروسیلیکات(پیرکس) بوده که می‌توان آن را مستقیما بر روی شعله قرار داد. لوله‌های کشت معمولا از پلاستیک شفاف مانند پلی استایرن یا پلی پروپیلن استفاده می‌شود.

 

لوله آزمایش

منبع : ویکیپدیا

تعداد صفحات : 4

درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 18
  • تعداد اعضا : 11214
  • آی پی امروز : 1109
  • آی پی دیروز : 1567
  • بازدید امروز : 1,732
  • باردید دیروز : 2,416
  • گوگل امروز : 8
  • گوگل دیروز : 19
  • بازدید هفته : 4,148
  • بازدید ماه : 6,057
  • بازدید سال : 220,919
  • بازدید کلی : 10,485,757