loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

سوالات درس شیمی صنعتی 2 - دانشجویان ورودی سال 89 دانشگاه گلستان

وحید میردار وطن بازدید : 1430 دوشنبه 02 دي 1392 نظرات (1)

سوالات آزمون پایان ترم درس شیمی صنعتی 2 دانشگاه گلستان - رشته شیمی کاربردی نیمسال اول 93-1392


1-روشهای تولید انرژی مورد نیاز در صنایع شیمیایی و موارد مصرف آن را شرح دهید.

2-اهمیت کنترل فرایند در یک واحد صنعتی تولید مواد شیمیایی را با ذکر یک مثال توضیح دهید.

3-اساس کار برجهای تبخیر و موارد استفاده آنها در صنعت را توضیح دهید.

4-روش جداسازی مخلوط مایعات به روش تقطیر را توضیح دهید ( انواع روش و کاربرد آنها)

5-جداسازی مایعات به روش استخراج را کاملا توضیح دهید. ( با ذکر مثال)

6-روشهای مختلف سیالات ( مایعات و گازها) در واحدهای تولیدی شیمیایی را توضیح دهید.

7-اساس کار دستگاههای کریستالیزاسیون و کاربرد آنها را توضیح دهید.

8-انواع خشک کن ها در صنایع شیمایی و کاربردهای مختلف آنها را توضیح دهید.

9-اساس کار آب شیرین کن های تبخیری و غشایی را توضیح دهید و از نظر راندمان و کاربرد ،آنها را مقایسه کنید.

10-انواع مختلف کوره های پخت مواد معدنی (کلسیناسیون) را به همراه مزایا و معایب آنها توضیح دهید.

11-فیلتراسیون و الترافیلتراسیون و کاربردهای آنها را توضیح دهید.

12-روشهای مختلف آبکاری در صنایع شیمیایی را توضیح دهید.

13-کاربردهای مختلف برجهای جذب در جداسازی مایعات و شیرین سازی گازها را توضیح دهید.

14-عملکرد دستگاه اکسترودر را در صتایع پلیمیری توضیح دهید.

15-عملکرد دستگاه آسیاب گلوله ای (ball mile) و آسیاب میله ای (role mile) و کاربردهای آنها را توضیح دهید.

تذکر:آزمون به صورت کتاب باز بوده و در تاریخ 1392/9/30 سوالات به دانشجویان تحویل و دانشجویان می بایست جواب کامل سوالات به صورت صحافی شده را ضمن شرکت در جلسه امتحان تحویل نمایند.

تاریخ امتحان : 1392/10/9    ساعت : 10

                                                                                                                                           با تشکر - تورنگی

الکتروفورز مویین

محدثه گرزین بازدید : 1905 پنجشنبه 02 شهريور 1391 نظرات (0)

برای دانلود مقاله روی عکس زیر کلیک کنید.

مطالب سایت نرمالیته ( شیمی کاربردی دانشگاه گلستان ) طی ماه ها زحمت و جستجو جمع آوری شده است ، لطفا بدون ذکر منبع مطالب سایت نرمالیته را کپی نکنید . با تشکر

الکتروفورز

محدثه گرزین بازدید : 1841 پنجشنبه 02 شهريور 1391 نظرات (0)

برای دانلود پارپوینت روی عکس زیر کلیک کنید.

مطالب سایت نرمالیته ( شیمی کاربردی دانشگاه گلستان ) طی ماه ها زحمت و جستجو جمع آوری شده است ، لطفا بدون ذکر منبع مطالب سایت نرمالیته را کپی نکنید . با تشکر

كاربردهای مهندسی شيمی در پزشكی

وحید میردار وطن بازدید : 1128 جمعه 27 مرداد 1391 نظرات (0)

مهمترين كاربردهاي مهندسي شيمي در پزشكي را مي‌توان به چهار گروه زير تقسيم كرد:

1- سيستمهاي كنترل انتقال دارو: در بيشتر اين سيستمها با استفاده از محملهاي بسپاري سرعت آزاد شدن دارو در بدن، بهينه و اثرهاي نامطلوب جانبي كاهش داده مي‌شود و در موارد ويژه دارو در نقاط عمل متمركز مي‌گردد.

2- اندامهاي مصنوعي بدن: اين اندامها نوع اول جايگزين عضوي در بدن شده و همواره بيمار هستند كه از آن جمله مي‌توان دريچه قلب مصنوعي، شنتهاي گوناگون و لنزهاي چشمي را نام برد. نوع دوم دستگاههايي هستند كه وظيفه يك اندام خاص در بدن را انجام مي‌دهند.

3- مهندسي بافت ساختارهايي از بدن: شامل پنج شاخه، كشت سلول در بدن، ساخت بافتهايي از بدن، ساخت پوست در زيست واكنشگاه، پوشش دادن اندامهاي مصنوعي و مدل كردن رفتارهاي سلولي است.

4 - مدلسازي بدن: با مدل كردن بدن مي‌توان پديده‌هايي را كه در بدن رخ مي‌دهند شناسايي كرده، عاملهاي بسياري از بيماريها را تعيين كرده و روشهاي درمان مؤثري را ارايه داد. همچنين يافتن مدلي براي رفتارهاي طبيعي بدن در بيشتر موارد مبناي ساخت اندامهاي مصنوعي مي‌شود.

» منبع : پرتال مهندسی شیمی ایران

فلوئور ( Fluorine )

وحید میردار وطن بازدید : 1733 پنجشنبه 12 مرداد 1391 نظرات (0)

فلوئور عنصری گازی شکل به رنگ زرد کمرنگ با بخار مایل به سفید است که در سال 1886 توسط henri mossian شیمیست فرانسوی کشف گردید . این عنصر در طبیعت از کانیهائی مانند فلوریت ، کریولیت ، فلور ،آپاتیت ،توپاز بدست می آید .
فلوئور در گروه 17 جدول تناوبی قرار دارد که به سری هالوژن معروف است . بیشترین الکترونگاتیویته را در بین عناصر دیگر دارد . فلور گازی خورنده است که با اجسام آلی و غیر آلی واکنش می دهد . فلور در آب با شعله روشن می سوزد. در پروژه های بمب اتمی وانرژی هسته ای هنگامی که اورانیوم از گاز UF6جدا می شود ، به مقدار زیاد تولید می شود . در حال حاضر ایمنی های مناسبی برای فلور ارائه می شود که می توان فلور را به صورت مایع و در مقدار تن حمل کرد.
ترکیباتی از فلور با گازهای نجیب از قبیل گزنون ، رادون و کریپتون به دست می آید . عنصر فلور و یون فلورید بسیار سمی هستند .

فلوئور واکنش پذیرترین و الکترونگاتیویته ترین عنصر در بین تمام عناصر است. این عنصر به رنگ زرد کمرنگ و گاز خورنده با خاصیت واکنش پذیری با بیشتر مواد آلی و غیر آلی است. همه فلزات ،شیشه، سرامیک، کربن و حتی آب در فلوئور با شعله روشن می سوزند. در پروژه های بمب اتمی و انرژی هسته ای این عنصر کاربرد دارد. 
فلوئور و ترکیبات آن برای تولید اورانیوم و بیش از 100 ترکیب شیمیایی فلوئور شامل بیشتر پلاستیکهای حرارت بالا کاربرد دارد. اسید هیدروفلوریک برای روشنایی چراغها و لامپها استفاده می شود. فلوئور هیدروکربنها استفاده گسترده ای در تهویه هوا و صنایع برودتی دارد. 
فلوئور قابلیت حلالیت در آب را دارد . از این عنصر در خمیردندانها برای پایداری و استحکام دندادن استفاده می شود و همینطور برای دندانسازی نیز کاربرد دارد. از این عنصر برای مطالعه سوختهای هسته ای نیز استفاده می شود. 
فلوئور می تواند جانشین هیدروژن در ترکیبات عالی شود و بیشمار ترکیب فلوئوری جدید ایجاد کند. ترکیبات فلوئور نیز با گازهای نادر مثل گزنون و رادون و کریپتون تایید شده است. 
عنصر فلوئور و یون آن بسیار سمی هستند . این عنصر به حالت آزاد در طبیعت وجود دارد دارای بوی بد و تیز است حتی با عیار پایین در طبیعت قابل کشف است .

برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب بروید

ساخت نوعي كاتاليزور جديد

محدثه گرزین بازدید : 1258 شنبه 07 مرداد 1391 نظرات (0)

دانشمندان پرده از راز ديگري در دنياي نانو برداشتند كه نويد بخش روش‌هاي توليد تميزتر مي‌باشد. اين گروه از محققان موفق به تعيين ساختار نوعي نانوذره طلا- پالاديم شدند، که بخش فعال كاتاليزور جديدي است كه ضمن بي‌ضرر بودن براي محيط زيست، موجب تسريع اكسيداسيون الكل‌هاي اوليه و تبديل آن به آلدئيدها مي‌شود.

اكسيداسيون الكل‌هاي نوع اول و تبديل آنها به آلدئيد در صنايع شيميايي، داروسازي و عطرسازي از اهميتي اساسي برخوردار است. اكسيداسيون الكل‌هاي آروماتيک نوع اول مانند وانيليل، سيناميل الكل در توليد عطر و طعم دهنده‌ها از اهميت ويژه‌اي برخوردار است، به طوري كه تقريباً 95 درصد وانيل مصرفي جهان به صورت مصنوعي توليد مي‌شود. همچنين بنزالدئيد هم يكي ديگر از عوامل واسطه كليدي است كه در توليد بسياري از محصولات شيميايي ظريف، كودهاي شيميايي و صنايع داروئي اهميت دارد...............

تعداد صفحات : 3

درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 11210
  • آی پی امروز : 88
  • آی پی دیروز : 224
  • بازدید امروز : 263
  • باردید دیروز : 726
  • گوگل امروز : 9
  • گوگل دیروز : 58
  • بازدید هفته : 2,702
  • بازدید ماه : 12,147
  • بازدید سال : 117,015
  • بازدید کلی : 10,381,853