loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

✔ منابع آزمون کارشناسی ارشد شیمی 93

فرزانه کیاء بازدید : 3399 چهارشنبه 06 آذر 1392 نظرات (0)

داوطلبین مجموعه شیمی مجاز به انتخاب یکی از گرایش‌های زیر می‌باشند:

۱- شیمی فیزیک ۲- شیمی تجزیه ۳- شیمی کاربردی ۴- شیمی آلی ۵- شیمی معدنی
 

برای مشاهده منابع پیشنهادی برای مطالعه به ادامه مطلب مراجعه کنید!

 

موفقیت محققان ایرانی در تولید هیدروژن خالص

hateme.1372 بازدید : 1422 چهارشنبه 15 آذر 1391 نظرات (0)

موفقيت محققان ايراني در توليد هيدروژن خالص از متان

پژوهشگران دانشگاه سمنان و پژوهشگاه صنعت نفت با سنتز هیبریدی نانوجاذب توانستند به 99.99 درصد جداسازی هیدروژن از متان دست پیدا کنند

هیدروژن از کاربرد گسترده‌ای در زمینه‌های متفاوت برخوردار است که می‌توان گفت یکی از مهمترین این کاربردها استفاده در هیدروکرکینگ است  (hydrocracking)

تا کنون هیچ منبع شناخته شده‌ای برای استخراج هیدروژن خالص گزارش نشده است و برای تامین نیازهای صنعت، این ماده را با استفاده از واکنش جابجایی آب-گاز (WGS) طی فرایندهای شیمیایی تهیه می‌کنند. به همین منظور برای به دست آمدن گاز هیدروژن خالص باید مواد اولیه و محصولات تولیدی غیر از هیدروژن را از هیدروژن جداسازی کنند. به دلیل این که متان به عنوان مواد اولیه این واکنش است، باید هیدروژن ابتدا از متان جداسازی شده و سپس به مراحل دیگر انتقال داده شود

تا کنون روش‌های مختلفی برای این جداسازی‌ها ارائه شده است، اما هدف همه این روش‌ها دستیابی به بالاترین درصد جداسازی می باشد

مهندس جواد کی‌پور، کارشناسی ارشد مهندسی شیمی با همکاری دکتر علی حقیقی اصل از دانشگاه سمنان با مشارکت دکتر علیمراد رشیدی از پژوهشگاه صنعت نفت با سنتز جاذب کربن و هیبرید کردن آن با کربن نانو فیبر، نانوجاذب‌هایی تهیه کردند که توانایی جداسازی 99.99 درصد هیدروژن از مخلوط هیدروژن و متان را داراست.

آن‌ها به همین منظور رسوب نانوساختارهای کربن بر روی کربن فعال ساخته شده از پوست گردو که به صورت شیمیایی با KOH فعال شده بود را مورد مطالعه قرار دادند. در راستای تهیه کربن فعال، کربن پوست گردو را آسیاب کاری کرده و سپس KOH را به آن اضافه کردند و به تدریج دمای مخلوط را افزایش دادند. جریان نیتروژن را از روی این محلول در دمای مشخصی عبور دادند و پس از طی مراحل لازم برای سنتز، کربن فعال تهیه شد.

محققان دانشگاهی برای ادامه بررسی‌های خود، نانولوله‌های کربنی تک جداره و چند جداره را به روش رسوب‌دهی شیمیایی از فاز بخار (CVD) با استفاده از کربن‌های فعال تهیه شده، سنتز کردند. پس از فعال‌سازی فیزیکی به وسیله کربن دی‌اکسید، آزمون جذب سطحی متان و هیدروژن برای نمونه‌ها صورت گرفت.

نتایج بدست آمده از این آزمون نشان می‌دهد که جذب سطحی متان برای رسوب کربن نانوفیبر روی کربن فعال، حدود 17.92 درصد افزایش یافته است. این در حالی است که افزایش جذب سطحی متان تاثیری بر میزان جذب هیدروژن نداشته است.

همچنین آزمایش‌های آنان نشان می‌دهد که جاذب کربن هیبریده شده توسط کربن نانوفیبرها می‌تواند مخلوط متان و هیدروژن که با نسبت مساوی از آن‌ها تهیه شده است را تا 99.99 درصد جدا سازی کرده و گاز خروجی 99.99 درصد هیدروژن خالص باشد ، این در حالی است که جاذب‌های تجاری استفاده شده در ستون PSA در شرایط متعارف تا 73.80 درصد می‌تواند هیدروژن را خالص سازی کند

کافور

امید علاالدین بازدید : 2761 پنجشنبه 09 آذر 1391 نظرات (2)

کافور ...

کافور یک ماده ی چسب ناک سفید؛ یا جامد شفاف معطر و یک ترپنویید با فرمول شیمیایی C10H16O است.

کافور از چوب درخت همیشه سبز Camphor laurel و در بعضی دیگر از درختان خانواده ی Laurel و بویژه در

درخت بدست می آید. این ماده می تواند به طور مصنوعی از روغن ترپانتین تولید شود. کافور به علت دارا بودن

بوی خوش کاربرد فراوانی دارد و از آن به عنوان عنصری در غذا( بویژه در هند) ، مایع حنوط کننده، در جشن های

مذهبی و برای اهداف پژشکی و دارویی استفاده می شود.


ساختار هندسی کافور


ادامه مطلب ...

آنچه بايد درباره ي نيكوتين بدانيم

roksana بازدید : 1345 سه شنبه 07 آذر 1391 نظرات (0)

آيا ميدانيدكه نیکوتین یک ترکیب آلی نیتروژن‌دار است که بیشتر در گیاهانی مانند تنباکو و در اندازه‌های کمتر در گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، بادمجان و فلفل‌سبز یافت می‌شود. ۰٫۳ تا ۵ درصد گیاه خشک تنباکو را نیکوتین می‌سازد و یک زهر اثرگذار بر سامانه عصبی است که در بسیاری از حشره‌کش‌ها به کار می‌رود. نیکوتین در اندازه‌های کمتر یک انگیزنده‌های زیستی (محرک‌های زیستی) است و سبب اعتیاد و بسیاری از ویژگی‌های روانی دود تنباکو است. نیکوتیننیکوتین در اندازه‌های کم یک انگیزنده‌است که سبب افزایش هوشیاری، حافظه و فعالیت می‌شود ولی در اندازه‌های بیشتر به افزایش تپش قلب، فشارخون و کاهش اشتها می‌انجامد. نیکوتین هم انگیزنده و هم پریشان کننده‌است و اثر آن بر اساس شیوهٔ مصرف آشکار می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که همان‌گونه که اندازه‌های کم اثر انگیزندگی دارد در اندازه‌های بیشتر سبب افسردگی می‌شود. عضوی از گیاهان خانواده ی «سایه ی شب» است و بین ۰.۶ تا ۳ درصد جرم سیگار را تشکیل می دهد. تماس با فرم خالص این مایع در کمتر از چند ساعت باعث مرگ می شود چون نیکوتین از طریق سلول های غشایی پوست و سر مستقیما وارد جریان خون می شود. سیگاری هایی که از برچسب های نیکوتین استفاده می کنند به راحتی ممکن است دچار اوردوز و مرگ شوند خواص شیمیایی نیکوتین نیکوتین ، از کربن ، هیدروژن و اکسیژن تشکیل یافته است. در آب حل می‌شود و برای استخراج آن از گیاه تنباکو ، کافی است که تنباکوی تکه شده را برای دوازده ساعت در لیوان آب قرار دهید.

الکتروفورز مویین

محدثه گرزین بازدید : 1905 پنجشنبه 02 شهريور 1391 نظرات (0)

برای دانلود مقاله روی عکس زیر کلیک کنید.

مطالب سایت نرمالیته ( شیمی کاربردی دانشگاه گلستان ) طی ماه ها زحمت و جستجو جمع آوری شده است ، لطفا بدون ذکر منبع مطالب سایت نرمالیته را کپی نکنید . با تشکر

الکتروفورز

محدثه گرزین بازدید : 1841 پنجشنبه 02 شهريور 1391 نظرات (0)

برای دانلود پارپوینت روی عکس زیر کلیک کنید.

مطالب سایت نرمالیته ( شیمی کاربردی دانشگاه گلستان ) طی ماه ها زحمت و جستجو جمع آوری شده است ، لطفا بدون ذکر منبع مطالب سایت نرمالیته را کپی نکنید . با تشکر

کروماتوگرافی آنی (سریع یا لحظه ای ) با ستون خشک

امید علاالدین بازدید : 2358 پنجشنبه 26 مرداد 1391 نظرات (1)

کروماتوگرافی آنی (سریع یا لحظه ای ) با ستون خشک

دید کلی
کروماتوگرافی ستونی یکی از مهمترین روشهاتی جداسازی ترکیبات در آزمایشگاههای سنتز مواد است. متاسفانه این روش در آزمایشگاههای آموزشی کمتر استفاده می‌شود. زیرا مدرسان باید بین نسخه ناقص ، کروماتوگرافی ستونی ثقلی و فنون جدید نظیر کروماتوگرافی آنی و کروماتوگرافی با فشار متوسط که نیاز به لوازم شیشه‌ای مخصوص و گران‌قیمت و ستونهای مخاطره انگیز دارد، یکی را انتخاب کنند.

کروماتوگرافی آنی با ستون خشک

روش ساده دیگری که کمتر شناخته شده است، کروماتوگرافی آنی با ستون خشک است. این روش همان قدرت جداسازی روشهای پیشرفته را داراست، ولی به صورت قابل ملاحظه‌ای کم‌خطر و ارزانتر از آنهاست. همچنین یادگیری و استفاده از آن آسان است. از آنجا که کروماتوگرافی آنی با ستون خشک در هیچ یک از متن‌های آزمایشگاهی مقدماتی توضیح داده نشده است، در اینجا سازگاری این روش را برای آزمایشگاهی آموزشی شرح دهیم.

به ادامه مطلب بروید ....

تعداد صفحات : 10

درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 11209
  • آی پی امروز : 23
  • آی پی دیروز : 205
  • بازدید امروز : 175
  • باردید دیروز : 1,097
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 58
  • بازدید هفته : 175
  • بازدید ماه : 9,620
  • بازدید سال : 114,488
  • بازدید کلی : 10,379,326