loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

كاربردهای نانو در حوزه صنایع غذایی

محدثه گرزین بازدید : 1347 چهارشنبه 5 بهمن 1390 نظرات (1)

استفاده از نانوفیلتراسیون در صنایع غذایی به منظور تشخیص متابولیت های كنترل كیفی و تشخیص عوامل بیماریزا و تحولی اساسی در بسته بندی مواد غذایی و انبارداری

بهسازی ثبات مواد غذایی
این روش برای تركیبات خاص فعال مثل طعم ها كه با سایر تركیبات مواد غذایی واكنش می دهند استفاده می شود و به این مواد عمر ماندگاری بالاتری می دهند

حفاظت در برابر اكسیداسیون مواد غذایی

تولید غذاهای مولكولی توسط رباط ها با سه عنصر اصلی اكسیژن، كربن و هیدروژن

كاربردهای نانو در حوزه ماشین آلات كشاورزی

كاربرد در پوششهای بدنه ادوات و ماشینها و ابزارهای كشاورزی و حتی شیشه ها برای افزایش در برابر خوردگی و سائیدگی و انعكاس امواج ماوراء بنفش

تولید قطعات مكانیكی مستحكم تر با استفاده از نانوروكش ها و استفاده از بیوحسگرها در ماشین آلات هوشمند جهت مبارزه مكانیكی – شیمیایی با علف های هرز

بهینه سازی میزان و شكل سموم مصرفی و وسایل سم پاشی

تولید روكش های نانویی یاتاقانها برای كاهش اصطكاك

تولید قطعات مختلف موتورماشینهای كشاورزی مقاوم به ساییدگی، خوردگی ، حرارت و كاهش اصطكاك

استفاده از آنها در تولید سوختهای جایگزین و آلودگی كمتر محیط زیست

normalite.ir

تا كنون محصولات مختلف نانویی در دنیا تولید شده و برخی از آنها به شكل تجاری در دسترس قرار گرفته است .
از جمله كارهای صورت گرفته در نانوتكنولوژی سبز می توان به موارد زیر اشاره كرد:
استفاده تایلند از این فناوری به منظور تولید نوع جدیدی از برنج (بی تفاوت نسبت به طول شب ، پاكوتاه و معطر ) و ابریشم ( ضد آب و با قدرت جذب كمتر گرد و غبار )
تولید نوعی نانوبرنج توسط شركت نانورایس ایتالیا كه 2 برابر وزن خود آب جذب می كند .
تولید نانو كودها و نانو سم ها در مقیاس آزمایشگاهی

در ایران نیز موسسات مختلفی در این زمینه در حال كار می باشند . كه از این بین می توان به پژوهشكده مهندسی جهاد اشاره نمود كه با محوریت قرار دادن تولید نانوپودرها گام بلندی را در این زمنه برداشته است. مانند تولید پودر دی اكسید تیتانیم در ابعاد نانو جهت گندزدایی و نگهداری مواد غذایی و استفاده به عنوان فوتوكاتالیست و تصفیه آب و یا تولید نانوپودر طلا در مقیاس نانو جهت استفاده های بیولوژیك.
از دیگر موسسات پیشگام در این زمینه می توان به مؤسسه تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی، موسسه گیاه‌پزشكی كشور، موسسه تحقیقات خاك و آب، موسسه تحقیقات شیلات ایران، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع و پژوهشكده بیوتكنولوژی اشاره نمود.كاربرد های فناوری نانو در علوم كشاورزی و صنایع وابسته به آن گسترشی روز افزون دارد ،كه ادامه ی این روند در آینده ای نه چندان دور تولید و توزیع مواد غذایی سالم ، ارزان و با كیفیت را برای استفاده ی همه ی ملل دنیا محقق خواهد كرد.

بخش اول مقاله: http://www.hupaa.com/page.php?id=3714

به نقل از http://www.nanoclub.ir


مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 11211
  • آی پی امروز : 78
  • آی پی دیروز : 209
  • بازدید امروز : 308
  • باردید دیروز : 1,097
  • گوگل امروز : 15
  • گوگل دیروز : 64
  • بازدید هفته : 3,844
  • بازدید ماه : 13,289
  • بازدید سال : 118,157
  • بازدید کلی : 10,382,995