loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

پاسخ به چند سوال رایج

وحید میردار وطن بازدید : 1156 شنبه 20 اسفند 1390 نظرات (2)

چرا وقتی در نوشابه نمک می ریزیم گاز با شدت بیشتری آزاد می شود؟
هرچه دمای آب کمتر و فشار بیشتر باشد اب گاز بیشتری را در خود حل می کند. بنابراین گازCO2 را تحت این شرایط در نوشابه وارد می کنند تا نوشابه از این گاز اشباع شود. زمانی که درِ نوشابه برداشته می شود و در دما و فشار معمولی قرار می گیرد محلول خاصیت فوق اشباع پیدا می کند و تمایل به آزاد کردن گاز CO2 پیدا می کند برای این کار CO2  محلول باید به صورت حباب درآید یعنی مولکول های CO2 کنار هم جمع می شوند و با پیوستن به هم تشکیل حباب دهند، به سطح آورده و خارج شوند.
هرگونه سطحی که به خصوص ناهمواری هم داشته باشد ایجاد این حباب ها  را راحت تر می کند، بنابراین نمک که از بلورهای ریز تشکیل شده است این سطح را برای حباب ها و تشکیل آنها فراهم می کند (سطح بلورها) پس حباب بیشتری تشکیل شده و خارج می شود، هر چیز دیگری غیر از نمک هم مثل شن یا ماسه یا خاک یا شکر می تواند چنین نقشی داشته باشد اثر بیشتر نمک نسبت به شکر به دلیل ریزتر بودن بلورهای آن و ایجاد سطح تماس بیشتر است.

کبریت چگونه آتش می گیرد؟
کبریت به طور عمده از دو قسمت 1- سیستم آتش زن. 2- بخش آتش گیر ساخته شده است. سیستم آتش زن یا ایجاد آتش کبریت شامل دو قسمت است. 1- سرچوب کبریت که به طور عمده کلرات پتاسیم و کمی گوگرد است. 2- حاشیه ی کناره ی قوطی کبریت که به طور عمده فسفر قرمز می باشد.
فسفر قرمز به تنهایی دمای اشتعال بالایی دارد  زمانی که بر اثر کشیدن چوب کبریت به حاشیه ی آن با کلرات پتاسیم قاطی می شود براثر اصطکاک و گرمای تولیدی از آن با هم ترکیب شده و حاصل آن گرمای زیاد و انفجار این دو است که از گرمای تولیدی چوب کبریت نیز که قسمت آتش گیر کبریت است شروع به شعله ور شدن و سوختن می کند.
چرا پیاز اشک را در می آورد؟
هنگامی که پوست پیاز را می کنید یافته های آن آسیب می بینند و آنزیمی در آنها با ترکیبی به نام سولفواکسید (به اختصار) ترکیب شده و مولکول نامبرده را به سه قسمت می شکند که یکی از این ترکیبات اشک آور است.
زمانی که پیاز را زیر شیر آب یا پس از خروج از یخچال پوست می کنید دیگر اشک آور نیست زیرا:
سولفواکسید در آب محلول است و آب سبب آبکافت آن می شود در نتیجه بقیه ی مراحل بالا که نتیجه ی آن ایجاد ترکیب اشک آور است انجام نمی شود.
اگر پیاز سرد باشد سرعت واکنش آنزیمی نامبرده کاهش می یابد و کمتر تشکیل می شود و فشار بخار سولفواکسید هم کاهش یافته و غلظت آن در هوا کم می شود طوری که سبب ایجاد اشک نمی شود.

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط mohamad در تاریخ 1348/10/11 و 3:04 دقیقه ارسال شده است

jaleb bod..شکلک

این نظر توسط امید در تاریخ 1348/10/11 و 21:23 دقیقه ارسال شده است

پر محتوا بودشکلک
پاسخ : miC :-*



کد امنیتی رفرش
درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 12
  • تعداد اعضا : 11214
  • آی پی امروز : 150
  • آی پی دیروز : 1033
  • بازدید امروز : 211
  • باردید دیروز : 1,690
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 14
  • بازدید هفته : 7,378
  • بازدید ماه : 39,683
  • بازدید سال : 212,804
  • بازدید کلی : 10,477,642