خرمالو در غرب، سیب شرقی نام دارد.میوهای است کروی با پوست بسیار نازک که رنگ آن زرد متمایل به نارنجی تا نارنجی پررنگ متغیر است. قطر این میوه بین ۳ تا ۸ سانتی متر میباشد وجز هسته که در برخی گونههای آن دیده میشود، تمام قسمتهای آن خوراکی است. درخت خرمالو از خانواده Ebenaceae بوده و نام علمی آن Diospyros Kaki است.
خرمالو یکی از میوههای غنی از فیبر، بتاکاروتن و ویتامین A میباشد. بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی است که به مقدار فراوان در گیاهان نارنجی رنگ یافت میشود. بتاکاروتن پیشساز ویتامین A بوده و در داخل بدن میتواند به ویتامین A تبدیل شود. اما مقداری از بتاکاروتن نیز به طور مستقل جذب میشود. از مهمترین خواص بتاکاروتن میتوان به خاصیت آنتیاکسیدانی آن اشاره نمود. آنتیاکسیدانها با جمعآوری رادیکالهای آزاد و مواد اکسیدان از سلولهای بدن در برابر تخریب محافظت میکنند؛ بنابراین بتاکاروتن میتواند از بروز بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و التهاب جلوگیری کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
میوه خرمالو سینه را نرم میکند ولی باید میو ه رسیده باشد. از میوه رسیده برای درمان اسهال خونی استفاده می کنند. دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را میریزاند بدون آنکه به عمل جراحی نیازی باشد.
برای سلامتی بدن در فصل پائیز خرمالو بخورید. خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین های C ، B3 ، B2 و B1 است، در ضمن این میوه دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز است.
«خرمالو» سرشار از آب و بتاکاروتن است، اگر این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی کم می شود بلکه باعث خشن شدن پوست و شکننده شدن ناخن و موها و افت در میزان هوش و سلامت بدن می شود.
خرمالو با دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بسیار مفید شناخته شده است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شست و شو دهنده کلیه و کبد است، با وجود عناصری همچون پتاسیم و منیزیم در این میوه، خرمالو کلسترول بد و فشار خون را نیز کاهش می دهد به همین دلیل این میوه برای سلامتی بیماران قلبی و افراد دارای چربی و فشار خون بالا بسیار مفید است. از طرفی به دلیل دارا بودن پکتین که یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است، باعث کاهش چربی های خون می شود.