loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

راهكارهايی براي افزايــش اعتمـاد به نفــس در كنكوری ها

وحید میردار وطن بازدید : 1132 جمعه 15 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

بسیاری از روانشناسان بر این باورند كه اعتماد به نفس، عبارت است از احساس اطمینان نسبت به خود. به عبارت دیگر، اعتماد به نفس یك فرد به نحوهی احساس او دربارهی ((من)) خویش بستگی دارد. دانشآموزی كه به مقطع پیشدانشگاهی رسیده و هدفش حداقل در ظاهر مشخص است و به هر نحو، تواناییش را داشته كه تا این مرحله بالا بیاید، پس باید هدفش را مدام مدنظر قرار دهد و رو به جلو پیش برود. 



شما در مورد خودتان چگونه فكر میكنید؟ آیا نظر مساعدی نسبت به خودتان دارید؟ اگر پاسخ شما به سؤالات اخیر، مثبت باشد، در این صورت میتوان گفت: شما از یك من قوی و ایدهآل برخوردار هستید. اما تأسفآور، این است كه اغلب داوطلبان كنكور معمولاً به جنبههای ضعیف خود اهمیت میدهند و تمام توجهشان را روی نقطهضعفها متمركز میكنند نه روی تواناییها. پس چارهی كار چیست؟ نخستین قدم شما برای تقویت و بالا بردن اعتماد به نفس خود، باید درك و فهم این حقیقت باشد كه اعتماد به نفس، در واقع همان نظر و عقیدهای است كه شما راجع به خودتان دارید. آگاهی از این امر سبب میشود كه برای تقویت اعتماد به نفستان، در مسیر صحیحی گام بردارید.

مقایسه كردن ممنوع!
باید از خودتان بپرسید كه چرا در مورد كنكور، بعضی از داوطلبان، حتی آنهایی كه خیلی خوب درس خواندهاند، اعتماد به نفس كافی ندارند؟ یك دلیل آن شاید، مورد مقایسه قرار دادن خود با افراد دیگر باشد. به این ترتیب، اگر در این مقایسه، خودتان را كمتر از دیگران بدانید، خودپنداری شما، رو به نقصان خواهد رفت. به طور كلی، هنگامی كه شما خودتان را با فرد دیگری مقایسه میكنید، این فرد را در برخی خصوصیات، بهتر از خود میپندارید و در واقع، خودپنداری شما تضعیف خواهد شد. اما برای مقابله با این وضعیت و برای این كه خودپنداری صحیح و مناسبی از خود داشته باشید، بهترین شیوهی نگریستن به سایر افراد، داشتن یك نگرش كلی است. نگرشی كه در آن همهی افراد با هم برابر در نظر گرفته میشوند. به عبارت بهتر، به هنگام مقایسهی خود با دیگران باید به این نكته توجه داشته باشید كه هر انسانی دارای منابع مختلفی است و نقاط ضعف و قوت خاص به خود را دارد. 

مثلاً یك دانشآموز در فیزیك قویتر است، دیگری در شیمی و فرد دیگری در زبان انگلیسی؛ اما این به این معنی نیست كه فردی بر دیگری برتری دارد. فراموش نكنید كه هر داوطلب، دارای امتیازی نسبت به دیگران است. اما شما دارای چه تواناییهایی هستید كه دیگران ندارند؟ مثلاً شما میتوانید، جواب تستهایی را بدهید كه برخی داوطلبان دیگر قادر به پاسخگویی آنها نیستند. آیا داشتن این تواناییها شما را برتر از دیگران نمیكند؟
 
پیش به سوی مثبتگرایی
مثبتگرا باشید. خود را فرد موفقی ببینید و به خودتان اطمینان دهید كه در كنكور موفق میشوید؛ زیرا مثبت فكر كردن، موجب اعتماد به نفس میشود. از طرفی، هیچ وقت جنبههای منفی را در نظر نگیرید، زیرا موجب ناامیدی و دلسردی شما میشود. كسی كه خود را كم استعداد و كمحافظه میبینید و نوعی تصویر منفی از خود دارد، ضربهی محكمی بر ذهن خود وارد میكند. پس من حافظهی قوی دارم و میخواهم، موفق شوم و حتماً موفق میشوم. بسیاری از داوطلبان ورود به دانشگاه و مراكز عالی، چند روز مانده به برگزاری كنكور، دچار اضطراب، بیخوابی، افسردگی و امثال آن میشوند و در نتیجه، با وجود آگاهیهای لازم و توانمندی و زحمات زیاد، توفیق راه یافتن به دانشگاه را پیدا نمیكنند؛ در حالی كه برای درمان هر یك از این عوارض زیانآور، راهحلهای علمی وجود دارد.
 
با تولید انرژی مثبت از خود و كشیدن چند نفس عمیق با آرامش كامل، خودتان را طوری تجسم كنید كه در ساعت 8 صبح روز كنكور، سر جلسه، روی صندلی موردنظر نشستهاید و به بیشتر سؤالات، با سرعت و اعتماد به نفس پاسخ میدهید و احساس خوبی دارید. این كار را به مدت دو هفته، شبها قبل از خواب انجام دهید؛ حتماً نتیجهی خوب آن را احساس خواهید كرد. اگر با استفاده از قوهی تخیل، حالت دانشجو بودن خود را نیز منسجم كنید كه مثلاً در رشتهی موردعلاقهتان قبول شدهاید و به هر صورت، اگر توان اجرای این اعمال را نداشته و احتیاج به اتخاذ تصمیم و همفكری در مورد هدایت تحصیلی و مواردی نظیر ترس از امتحان و روشهای مطالعهی صحیح و ... دارید، حتماً با یك مشاور یا روانشناس تماس بگیرید و با كمك او، مشكل خود را قبل از ورود به جلسه رفع کنید.
 
10 نكته تا رسیدن به اعتماد به نفس كنكوریها
1- تفكر مثبت داشته باشید. هر چه خوشبینتر باشید، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

2-
 بسیاری از داوطلبان، شرایط كاملاً شبیه به هم دارند. نباید نگران باشید و این اعتماد به نفس آنها است كه موجب تفاوت میان آنها میشود.
3- برای ایجاد اعتماد به نفس بیشتر، مدام با خودتان تكرار كنید كه من تا جایی كه میتوانستم، تلاش خود را كردهام و درس خواندهام؛ پس حتماً موفق میشوم.
4- تمركز كافی روی هدف اصلی (قبولی در كنكور)، در شما احساس قدرت، اراده و استقلال ایجاد میكند.
5- همهی داوطلبان برای قبولی در كنكور، استرس دارند و این استرس تنها مختص یک نفر نیست و اگر بتوانند اعتماد به نفسشان را بالا ببرند، یك گام جلوتر از سایرین هستند.
6- آنچه تواناییهای بالقوهی شما را در جهان خارج محدود میكند، دو چیز است: باورهای شما و این كه تا چه حد به توانایی خود در انجام كارها اطمینان دارید. در هنگام پاسخگویی، فقط به پاسخ دادن توجه كنید و توجه خود را به شرایط محیطی كاهش دهید.
7- داوطلبی كه با برنامهریزی و زمانبندی مناسب تا امروز درس خوانده است، نباید نگران باشد و باید به تواناییهای خود اعتماد كند؛ زیرا زمانی كه فرد با آمادگی كامل در جلسه حاضر میشود، مطمئناً موفق خواهد شد.
8- پایبندی به اصولی مثل عدالت، از خود گذشتگی و اعتماد به خواست خدا در رخدادها، به عنوان یك حمایت روانی، در افزایش اعتماد به نفس، نقش به سزایی دارد.

9- از بُعد روانی، داوطلب باید چند روز آخر را به استراحت بگذراند و سعی كند تا با خواب كافی، اطلاعات موجود در ذهن خود را تثبیت کند.

10- قبولی در كنكور، هدف نهایی است؛ اما اگر به هر دلیلی نتوانید قبول شوید، زندگیتان به آخر نمیرسد. آیا میدانید داشتن مدرك دانشگاهی، ضامنی برای داشتن یك زندگی ایدهآل نیست؟


منبع: سایت www.gozine2.ir

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 8
  • تعداد اعضا : 11214
  • آی پی امروز : 1402
  • آی پی دیروز : 1731
  • بازدید امروز : 1,931
  • باردید دیروز : 2,609
  • گوگل امروز : 12
  • گوگل دیروز : 18
  • بازدید هفته : 6,956
  • بازدید ماه : 8,865
  • بازدید سال : 223,727
  • بازدید کلی : 10,488,565