خبر اول:
با مصرف شكلات يك سال بيشتر زندگي كنيد
شكلات سرشار از آنتياكسيدانهاي «پليفنل» سودمند است
انجمن شيمي آمريكا در تازهترين تحقيقات خود اعلام كرده است كه ممكن است شكلات هرگز ضرري براي سلامتي انسانها نداشته باشد.
در گزارش تحقيقاتي انجمن شيمي آمريكا با عنوان «شكلات: منبعي غني از آنتياكسيدانهاي پليفنل در رژيم غذايي آمريكاييها» تازهترين يافتههاي محققان در خصوص شكلات و مصرف اين ماده مغذي ارائه شده است.
اين گزارش در حالي منتشر ميشود كه تا پيش از اين گفته ميشد تركيبات آنتياكسيداني موجود در شكلاتها آن هم به ميزان قابل توجه به توليد نوعي پروتئين سرطاني و حتي بروز بيماريهاي قلبي منجر ميشود اما يافتههاي جديد دانشمندان چيز ديگري را ميگويند.
دانشمندان ميگويند كه چاي و نوشيدنيهاي مشابه منابع خوبي براي آنتياكسيدانهاي ياد شده هستند اما اكنون شكلات به عنوان منبعي سرشار براي اين تركيبات شناخته شده است.
در اين ميان، ميزان فراوان آنتياكسيدانهاي ياد شده در شكلاتها بيش از هر موضوع ديگري قابل توجه بوده است.
از سوي ديگر تحقيقات جداگانه به عمل آمده از سوي دانشمندان دانشگاه «هاروارد» نشان ميدهد كه مصرف شكلات حتي ميتواند موجب طولانيتر شدن عمر افراد شود.
به گزارش ايسنا، بر اساس اين تحقيق افرادي كه به طور هميشگي شكلات مصرف ميكنند حدود يك سال بيشتر از ساير افرادي كه از اين ماده غذايي مصرف نميكنند عمر ميكنند؛ از اين رو دانشمندان اميدوارند تا در آيندهاي نزديك به شكلات به عنوان يك منبع غني و غير قابل انكار مواد مغذي در رژيمهاي غذايي نگريسته شود.
خبر دوم:
خواص ضد اكسيدي شكلات سياه به مراتب مرغوبتر از شكلات شيري است
متخصصان با اعلام اين كه خواص ضد اكسيدي شكلات سياه به مراتب مرغوبتر از شكلات شيري است، بيان كردند: خواص ضد اكسيدي ميتواند از قلب و عروق در مقابل مضرات اكسيده شدن يا اكسايش محافظت كند.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، تاثير اكسايش بر بدن مشابه اكسيده شدن و يا همان زنگ زدن فلزات است.
محققان در اسكاتلند و ايتاليا با انتشار مقالهاي در نشريه «نيچر» گفتند كه افزودن شير به شكلات ممكن است اين خواص را خنثي كند در حالي كه مطالعات قبلي نشان داده بود كه ممكن است به مقاومت بدن در برابر بيماريهاي قلبي يا حتي سرطان كمك كند.
در حالي كه در برخي مطالعات بين شكلات سياه و نوع شيري آن تمايز قائل شدهاند، اما بسياري از كارشناسان به اين تفاوت اعتقاد ندارند.
در تازهترين تحقيقات خواص هر دو نوع شكلات را آزمايش كردند.
آنها 12 داوطلب سالم، شامل هفت زن و پنج مرد، را استخدام كردند و از آنها خواستند شكلات سياه و شيري بخورند.
دانشمندان دريافتند كه داوطلبان براي كسب يك ميزان از ضد اكسيدها، بايد دو برابر شكلات سياه، شكلات شيري مصرف كنند.
محققان حتي شرايطي را در نظر گرفتند كه شكلات سياه همراه با شير مصرف شده است.
شكلات سياه سطح ضد اكسيدي خون را به ميزان تقريبا 20 درصد افزايش ميدهد.
احتمالا پروتئين شير ضد اكسيدهاي شكلات را به دام مياندازد.
در نتيجه اين مواد مثل زماني كه شكلات سياه تنها مصرف شود جذب بدن نميشوند به اين ترتيب هرگونه تاثير محافظتي آن از دست ميرود.
ميتوان از اين يافتهها نتيجهگيري كرد كه احتمالا لبنيات مخل خواص ضداكسيدي ديگر مواد غذايي مانند ميوه، چاي و ... است.
خبر سوم:
شكلات در غير فعال شدن سلولهاي سرطاني تاثيرگذار است
محققان دانشگاه جورج تاون به تازگي دريافتهاند كه شكلات حاوي موادي با خاصيت ضدسرطاني است كه ميتوان از آنها در آينده براي توقف چرخه سلولهاي سرطاني استفاده كرد.
به گزارش سرويس بينالملل ايسنا، به نقل از منابع اينترنتي، بر اساس اين پژوهشها يك ماده طبيعي در كاكائو وجود دارد كه ميتواند تعدادي از پروتئينهايي را كه سلولهاي سرطاني را ترغيب به تقسيم شدن ميكنند، غيرفعال كند.
متخصصان به انجام پژوهشهاي بيشتر براي آگاهي از چگونگي عملكرد اين ماده و يا هر مورد ديگر نيازمند هستند.
با اين حال محققان توصيه ميكنند اگرچه شكلات منبع بسياري از تركيبات ضد سرطاني است اما اين بدان معني نيست كه در افرادي كه شكلات ميخورند احتمال ابتلا به سرطان كاهش مييابد و يا به كمك اين ماده خوراكي بتوان بيماران مبتلا به سرطان را درمان كرد.