loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

نفتای طبيعی (Natural Naphta)

وحید میردار وطن بازدید : 1748 یکشنبه 15 مرداد 1391 نظرات (0)

 

نام ماده:

نفتاي طبيعي(Natural Naphta)

نام تجاری:

نفتا(Naphtha)

سایر اسامی:

بنزين خام پالايشگاهي , نفتاي طبيعي

تاریخچه:

نفتا به تركيبي از هيدروكربن هاي اشتعال پذير گفته مي شود كه شامل هيدروكربن هاي خاصي با اشتعال پذيري و فراريت معين هستند. براي مثال محصولات تقطير نفت خام و يا قطران ذغال سنگ. نفتا يكي از محصولات سبك نفت خام است (محصول بالايي نفت چراغ) و معمولا در پالايشگاه به دو صورت نفتاي سبك وسنگين توليد مي گردد. نفتا اصولا به عنوان خوراك واحدهاي ديگر براي توليد بنزين با اكتان بالا (فرآيند ريفرمينگ كاتاليستي ) مصرف مي شود. همچنين اين ماده در صنايع شيميايي براي توليد اولفين ها در واحد Steam Cracker و نيز به عنوان حلال كابرد دارد. لغت نفتا از لاتين و يوناني مي آيد. اين لغت در يونان باستان به هر ماده نفتي شكل و قير مانندي گفته مي شده است.

موارد مصرف:

نفتا ماده بنيادي در صنايع پتروشيمي است. نفتا را در ساخت بنزين استفاده مي كنند. همچنين از نفتا براي حلال استفاده مي شود.

خواص فیزیکی و شیمیایی:

Appearance: white and transparent Color 

Boiling Range initial boiling point °C 58 end point °C 120

 The Molecular formula of NAPHTHA(8030-30-6): CnH2n+2(n=5~8

روشهای تولید:

نفتا به دو نوع اصلي تقسيم مي شود: آروماتيك و آليفاتيك. نفتاي آليفاتيك از هيدروكربن ها پارافيني و سيكلو پارافيني (نفتن ها) تشكيل شده و مستقيما از نفت خام به روش تقطير بدست مي آيد. نفتاي آروماتيك شامل آروماتيك ها ، آلكيل بنزن ها است كه بندرت مستقيما از نفت خام بدست مي آيد و احتياج به ريفرمينگ دارد. به طور كلي نفتا از روش هاي زير حاصل مي شود: 1- محصول straight-run از تقطير نفت خام. 2- استخراج با حلال 3- هيدروژناسيون تركيبات اشباع نشده 4- پليمريزاسيون تركيبات اشباع نشده (اولفين) 5- فرآيند آلكيلاسيون البته نفتا را مي توان از تركيب اين روش ها نيز بدست آورد.

دياگرام فرآيند:

اطلاعات ایمنی:

زمانيكه نفتا با پوست تماس پيدا كند سريعا تبخير مي شود. در عمل سبب خشكي و تحريك مختصر پوست مي شود. با اين حال زمانيكه روي پوست به مدت زيادي باقي مي ماند سبب حل شدن چربي هاي پوست و خشكي آن مي شود. بلعيدن آن سبب سوزش دهان ، گلو و سينه و تحريكات شكمي، تهوع و استفراغ مي شود. كاهش كارايي سيستم اعصاب مركزي از قبيل بيهوشي، نيز ممكن است مشاهده شود.

 

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 11213
  • آی پی امروز : 169
  • آی پی دیروز : 217
  • بازدید امروز : 961
  • باردید دیروز : 690
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 24
  • بازدید هفته : 2,736
  • بازدید ماه : 27,882
  • بازدید سال : 201,003
  • بازدید کلی : 10,465,841