یک علت اصلی از مضر بودن اسیدهای چرب ترانس، اثر نامطلوبی است که بر روی سیالیت غشا دارند.
اسیدهای چرب به دو صورت سیس و ترانس وجود دارند که مدل سیس، فرم طبیعی و بی ضرر آن می باشد. عملکرد غشا به شکل سه بعدی اسیدهای چرب بستگی دارد. پیوندهای سیس باعث می شوند که اسیدهای چرب به صورت سست تری قرار بگیرند
یک علت اصلی از مضر بودن اسیدهای چرب ترانس، اثر نامطلوبی است که بر روی سیالیت غشا دارند.
اسیدهای چرب به دو صورت سیس و ترانس وجود دارند که مدل سیس، فرم طبیعی و بی ضرر آن می باشد. عملکرد غشا به شکل سه بعدی اسیدهای چرب بستگی دارد. پیوندهای سیس باعث می شوند که اسیدهای چرب به صورت سست تری قرار بگیرند و منجر به سیالیت غشا می شود. اما اسیدهای چرب ترانس خمیده نمی شوندو مانند اسیدهای چرب اشباع خیلی محکم به غشا می چسبند. به همین دلیل مصرف بالای اسیدهای چرب ترانس با افزایش خطر بیماری کرونر قلبی، سرطان و سایر بیماریهای مزمن (شامل دیابت نوع2 و آلرژیها) مرتبط است، که این امر احتمالا به دلیل اثر نامطلوبی است که اسیدهای چرب ترانس روی سیالیت غشا می گذارد.
همچنین اسیدهای چرب ترانس از تداوم غیر اشباع سازی و افزایش طول زنجیر اسیدهای چرب بلند زنجیره غیر اشباع پیش گیری می کند، در حالیکه این اسیدهای چرب برای تکامل مغز و اندامهای جنینی ضروری هستند.
لذا همواره توصیه بر آنست که مصرف اسیدهای چرب ترانس و همچنین اشباع را محدود نماییم.
منبع:http://www.novindiet.net