loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

نرمال هپتان (n-Heptane)

وحید میردار وطن بازدید : 7235 شنبه 21 مرداد 1391 نظرات (1)

 

نرمال هپتان

نام ماده: نرمال هپتان(n-Heptane)

نام تجاری: هپتان(Heptane)

سایر اسامی: دي پروپيل متان (dipropyl methane), هپتيل هيدريد ( heptyl hydride) و اسكيلي سولو C (Skellysolve C) , گتيسولو C (Gettysolve-C)

تاریخچه: 

هپتان هيدروكربني از خانواده آلكان ها است. هپتان (و ايزومرهاي آن) به صورت گسترده به عنوان يك حلال غيرقطبي در آزمايشگاه ها كاربرد دارد. مايعي مناسب براي حمل و نقل و ذخيره است. در تست نقطه گريسي (grease spot test) ، هپتان براي حل نقطه روغن از روي كاغذ لكه دار و نشان دادن ميزان تركيبات آلي يك ماده خاص مورد استفاده قرار مي گيرد. اين كار با تكان دادن كاغذ لكه دار در محلول هپتان براي حدود نيم دقيقه انجام مي شود. استخراج درون هپتان اسم روشي است كه در آن برم را از يد تشخيص مي دهند. هپتان از ديد اقتصادي به عنوان حلال چسب لاستيك و سوخت كوره نيز استفاده شده است. عدد اكتان n-Heptane منفي است بنابريان وجود آن در بنزين نامطلوب بوده و معمولا سبب انفجار مي شود. اين ماده از خانواده هيدروكربن هاي آليفاتيك اشباع شده، آلكان است.

موارد مصرف:

هپتان و ايزومرهاي آن را به طور گسترده در آزمايشگاه ها براي حلال استفاده مي كنند. در تست نقطه روغني شدن (great spot test) هپتان را براي انحلال لكه روغني نمونه براي نشان دادن مقدار تركيبات آلي موجود در آن بكار مي برند. استخراج از درون هپتان به معني شناسايي محلول هاي برومين از آيودين است. هپتان را به صورت تجاري براي چسب لاستيك و سوخت كوره مي فروشند.

نرمال هپتان

فرمول ساختاری هپتان

خواص فیزیکی و شیمیایی:

Molecular formula: C7H16

Molar mass :100.21 g/mol

Appearance colourless liquid

Density 0.684 g/ml,

 liquid Melting point -90.61 °C (182.55 K)

 Boiling point 98.42 °C (371.58 K)

 Solubility in water Immiscible

 Viscosity 0.386 cP at 25 °C

Flash point -4 °C

 Autoignition temperature 285 C

اطلاعات ایمنی:

تماس چشمي با اين ماده سبب تحريك و درد مي شود. در مقادير اندك اين ماده محرك پوست نمي باشد. اما در زمان طولاني سبب تحريك ، سوزش و درد مي شود. اين ماده سميت پاييني دارد و در مقادير بالا سبب تهوع و استفراغ مي شود. استنشاق كوتاه مدت ان سبب كاهش كارايي سيستم اعصاب مركزي مي شود. بخارات اين ماده مي تواند با هوا در دماهاي بالاتر از 4- درجه سانتي گراد سبب انفجار شود.

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط bahare در تاریخ 10 سال پیش و 10:49 دقیقه ارسال شده است

سلام و ضمن عرض خسته نباشید
من دانشجوی صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی هستم
میخواستم از شما که رشته تخصصی شیمی دارید چند سوال که مربوط به درس خودم هست بپرسم
چرا در اثر ترکیب شدن کربن دی اکسید با اب باریت
رنگ مخلوط سفید میشود
اینکه این رنگ سفید دلیل بر وجود کربن است میدانم فقط علت تغییر را میخواهم بدانم
.
.
.
دوم اینکه
چرا در اثر ریختن ید در بنزن در اتانول
رنگ مخلوط قهوه ای میشود
دلیل این تغییر رنگ که به علت وجود اکسیژن هست میدانم
فقط دلیل این تغییر رنگ را میخواهم
دلایل مختلفی در گزارش کار ازمایشگاهم اوردم
ولی هیچ کدام مورد تایید استاد مربوطه نبوده
لطفا راهنماییم کنید
متشکرمشکلکشکلک
برای گرفتن ج برمیگردم ممنونشکلک


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 11209
  • کاربران آنلاين
  • 01.09927971319
  • آی پی امروز : 204
  • آی پی دیروز : 225
  • بازدید امروز : 1,059
  • باردید دیروز : 4,576
  • گوگل امروز : 58
  • گوگل دیروز : 62
  • بازدید هفته : 11,820
  • بازدید ماه : 9,407
  • بازدید سال : 114,275
  • بازدید کلی : 10,379,113