loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

تصفیه کردن آب

امید علاالدین بازدید : 1329 یکشنبه 22 مرداد 1391 نظرات (0)

تصفیه کردن آب

دید کلی
وجود آلوده‌ کننده‌های کوچک که در آبگیرها یافت می‌شوند و یا در جریان تصفیه تشکیل می‌شوند، گوارا کردن آب را در پایان عملیات تصفیه ضروری می‌سازد. در موقعیت فنی فعلی ، این عمل یا با کربن فعال انجام می‌شود و یا ترجیحا با کربن فعال و اوزون. کربن فعال به شکل پودر یا روی بسته به شکل دانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تصفیه کردن آب

کربن فعال
منظور از کربن فعال ، همان کربن چوب است که بطور صنعتی تهیه می‌شود تا قدرت جذب طبیعی آن افزایش یابد. بدین ترتیب ، ساختار متخلخل کربن ، افزایش قابل ملاحظه‌ای می‌یابد و می‌تواند مولکولهای مولد مزه بد را محبوس کند. کربن ، انواع مختلف دارد که از لحاظ ابعاد منافذ متفاوتند: منافذ عریض و کم‌عمق و یا برعکس منافذ باریک و عمیق.

منافذ نوع دوم ، در خصوص موضوع مورد بحث ما نتایج بهتری می‌دهد. کربن معمولا به شکل پودر در کانتیر ذخیره و در ابتدای دستگاه وارد آب می‌شود. می‌توان آن را به شکل دانه‌ای نیز مورد استفاده قرار داد. برای اجرای این کار باید آزمایشگاههای مقدماتی انجام شود. هدف از این آزمایشها ، تعیین شرایط است که در آن ، بهتر می‌توان از صفات جذب کنندگی کربن در ارتباط با شدت‌دهنده ای که باید حذف شود، استفاده کرد.

یادآوری می شود که ظرفیت جذب سطحی بستگی به نسبت (سطح/وزن) جشم جذب کننده دارد. سطح جذب کننده کربنی که کیفیت آن مناسب باشد، از 1000m2/g بیشتر است. با وارد کردن کربن همراه با سایر مواد تصفیه کننده در ابتدای ایستگاه ، نتایج رضایت بخشی بدست آمده ، کیفیت فلوک را بهتر کرده است. در عین حال ، برای اینکه تجمع کربن در فولکول ، موجب کاهش قدرت جذب آن نشود، توصیه می‌شود، کربن به شکل پودر در پایین‌دست نقطه ورود مواد منعقد کننده تزریق شود.

اگر کربن به شکل دانه‌ای مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند به جای ماسه در ساختن صافی بکار رود. در این صورت ، نقش لایه صاف‌کننده و جذب‌کننده را خواهد داشت (یک طبقه تصفیه). همچنین می توان تصفیه معمول بر روی ماسه را با عبور دادن کربن دانه‌ای شده از روی صافی‌ها تکمیل کرد. یا توجه به اینکه کربن فقط لایه جذب کننده را بر عهده دارد، می‌توان گفت که کربن در این مورد در دو طبقه تصفیه بکار رفته است.

 

ساخت صافی
در این روش ، نحوه ساخت صافی ، مشابه نحوه ساخت صافی ماسه‌ای است. ابعاد ، یکی و سرعتهای عبور مساوی است. با این حال ، ویژگی‌های کربن ، کمی متفاوت است؛ مثلا اندازه موثر دانه‌ها در مورد کربنی که در یک طبقه تصفیه بکار رفته است، برابر اندازه دانه‌های ماسه معینی نزدیک به 1mm است. اندازه موثر کربنی که در دو طبقه تصفیه بکار می‌رود، کوچکتر است تا عمل جذب موثرتر باشد.

در هر حال ، این اندازه از 0.6mm کمتر نیست. بر اساس آزمایش ، ضریب یکنواختی باید بین 1.5 و 1.8 باشد. ضخامت لایه کربن با ضخامتی که برای صافی‌های ماتیخه‌ای در هر یک از روشهای بالا در نظر گرفته می‌شود، برابر است.

شستشوی صافی
شستشوی صافی‌هایی که در یک طبقه قرار دارند، نخست با هوا (حدود 55m3 در ساعت ) و سپس با آب انجام می‌شود. همچنین ، نظیر صافی‌های معمولی ماسه‌ای ، به‌علت کم بودن چگالی کربن که ممکن است هنگام تخلیه جابجا شود، نمی‌توان شستشو با هوا و آب را همزمان انجام داد. کربن ، ماده ای قیمتی است، بهتر است پس از رسیدن به حالت اشباع ، دوباره آن را قابل استفاده ساخت. این کار ، ترمیم کربن نام دارد. بر اساس تجربه ، استفاده از اجاقهای مخصوصی مرکب برای ترمیم گرمایی ، نتایج مطلوبی داده است. بهره بردار ، شخصا می‌تواند ترمیم گیاهی را انجام دهد.

مطالب سایت نرمالیته ( شیمی کاربردی دانشگاه گلستان ) طی ماه ها زحمت و جستجو جمع آوری شده است ، لطفا بدون ذکر منبع مطالب سایت نرمالیته را کپی نکنید . با تشکر

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 11214
  • آی پی امروز : 458
  • آی پی دیروز : 1305
  • بازدید امروز : 695
  • باردید دیروز : 2,269
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 29
  • بازدید هفته : 10,131
  • بازدید ماه : 695
  • بازدید سال : 215,557
  • بازدید کلی : 10,480,395