loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

حذف نفتالین از محلول های آبی با استفاده از نور مرئی

مبینا بیگ زاده بازدید : 1607 سه شنبه 11 تير 1392 نظرات (7)

با توجه با اینکه کشور ما جزو کشورهای نفت خیز محسوب می شود، تامین انرژی از نفت و فرآورده های نفتی از یک طرف باعث رشد اقتصادی تک بعدی و از طرف دیگر باعث افزایش آلودگی محیط زیست می شود.

تابش نور خورشید به دلیل موقعیت جغرافیایی کشورمان، بسیار مناسب می باشد و با استفاده از فناوری نوین نانو می توان این انرژی را به دام انداخته و به سمت تولید انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست هدایت کرد.

ساخت و کاربرد کاتالیست هایی که نور مرئی را جذب می کنند را می توان گامی مهم در رفع برخی از بزرگترین مشکلات گریبانگیر جامعه، یعنی تقاضا برای انرژی پاک و رفع آلودگی های محیطی دانست.

نفتالین ماده ای سمی است که در اثر احتراق ناقص حامل های انرژی، فعالیت مراکز صنعتی، حمل یا تخلیه نامناسب نفتکش ها، آتش سوزی های ناخواسته و همچنین در برش های سبک و سنگین نفت خام وجود دارد.

آژانس های مختلف محیط زیست مانند آژانس حفاظت محیط زیست ایالات متحده (EPA) و نیز آژانس بین المللی تحقیقات سرطانی (IARC) ورود این ترکیبات به محیط زیست، مخصوصا از طریق زنجیره غذایی را هشدار داده اند.

نفتالین پتانسیل سرطان زایی بالایی داشته و باعث ایجاد جهش های ژنتیکی می شود، این ماده به راحتی در چربی پوست حل می شود، بنابراین هرگونه تماس فیزیکی با این ماده باعث ورود این ترکیب به بدن شده و عملکرد بدن را مختل می سازد.

در مراکز تحقیقاتی مختلفی در جهان نفتالین با استفاده از اکسید تیتانیوم و تحت تابش نور فرابنفش خورشید به موادی با سمیت کمتر تبدیل شده است و در پژوهشگاه مواد و انرژی برای اولین بار با استفاده از فتوکاتالیست اکسید تنگستن-نانولوله های کربنی تحت تابش نور مرئی، نفتالین تخریب و به ماده ای با سمیت 5/2 برابر کمتر (فتالیک اسید) تبدیل شد.

موسی فرهادیان دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشگاه مواد و انرژی موفق در پژوهشی موفق به حذف نفتالین از محلول های آبی شده است.

وی در خصوص پژوهش خود اظهار داشت: ما توانستیم طی یک پژوهش علمی برای نخستین بار در جهان  نانوکامپوزیت اکسید تنگسن- نانولوله های کربنی به روش شیمیایی را سنتز و تحت تابش نور مرئی برای حذف نفتالین از محلول های آبی بکار ببریم.

فرهادیان گفت: در سال های اخیر استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان منبع نامحدود، ارزان و پاک در مباحث انرژی و محیط زیست توجه بسیاری از محققان را در سراسر جهان به خود معطوف داشته است، حدود 4% طیف خورشید در ناحیه فرابنفش و 67% آن در ناحیه مرئی بوده و بقیه به حرارت تبدیل می شود.

وی افزود: تکنولوژی نیمه هادی ها برای به دام انداختن انرژی خورشید به دلیل تطابق باند گپ این مواد با طیف خورشید بسیار مورد توجه می باشد، در میان نیمه هادی موجود دی اکسید تیتانیوم راندمان بالایی در به دام انداختن طیف فرابنفش خورشید دارد ولی نمی تواند نور مرئی را جذب کند.

دانشجوی کارشناسی ارشد پزوهشگاه مواد و انرژی گفت: در همین راستا استفاده از نیمه هادی های دیگری که بتوانند نور مرئی را جذب کند نیز مورد توجه قرار گرفته و در این میان اکسید تنگستن به دلیل داشتن باند گپ مناسب برای جذب طیف مرئی خورشید بسیار ایده آل می باشد ولی به دلیل بازترکیب الکترون و حفره راندمان پایینی دارد.

فرهادیان تاکید کرد: یکی از استراتژی های موجود برای مرتفع کردن این مشکل، وارد کردن نانولوله های کربنی به ساختار اکسید تنگستن است.

وی در ادامه افزود: نانوکامپوزیت اکسید تنگسن- نانولوله های کربنی به روش شیمیایی برای اولین بار در کشور سنتز شد و برای نخستین بار در جهان تحت تابش نور مرئی برای حذف نفتالین از محلول های آبی مورد استفاده قرار گرفت.

منبع

www.arshnews.ir

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط مـنا در تاریخ 10 سال پیش و 13:20 دقیقه ارسال شده است

ممنون خانوم بیگ زاده شکلکشکلکشکلک

این نظر توسط محدثه در تاریخ 10 سال پیش و 20:05 دقیقه ارسال شده است

این موضوع کاملا قابل فهمه که ما این سایت رو تنها برای شیمیستای ورودی نساختیم،بچه های ارشد و حتی اساتید ما هم به این سایت سر می زنند و میخوان از سایت ما مطالب تخصصی تری دریافت کنند و نیاز نیس که همه،همه ی مطالبو درک کنند!انشالله وقتی سطح علمی بالا بره،مطمئنأ فهم علمیتون هم بالا میره....اونوقت همه ی مطالبو درک میکنید
پاسخ : ممنون محدثه....منم كاملا با نظرت موافقم.......

این نظر توسط فرزانه در تاریخ 10 سال پیش و 22:09 دقیقه ارسال شده است

برامن به شخصه ک خیلی خیلی مفیدبود...
سریع کپی پیستش کردم گذاشتمش توی 1سایت دیگهشکلک
البته باذکرمنبعشکلک
جداازشوخی بایدبگم :مرسی مبیناجان بابت این پستتشکلک

این نظر توسط غریبه در تاریخ 10 سال پیش و 15:51 دقیقه ارسال شده است

به نظر من حرف محمد منطقی تره...
اصل و اساس یک مقاله باید به سادگی و همه فهم بودنش باشه...
خود دانید...

این نظر توسط محدثه در تاریخ 10 سال پیش و 19:29 دقیقه ارسال شده است

کاملا با نظر مبینا موافقم!منطقیه حرفششکلک
پاسخ : :دی

این نظر توسط مبينا در تاریخ 10 سال پیش و 1:11 دقیقه ارسال شده است

مي دونم مطلبش سنگين بوده ..(براي خودمم همينطور بود به عنوان وروديه91 بايد از يه جاهايي شروع كنم ديگه فقط در انتظار درس هاي دانشگاه نباشم)
به اين سايت هم افراد زيادي با سطح علمي متفاوت مراجعه ميكنن شکلکشکلک
راستي گناه افرادي كه نمي فهمن هم اينه كه برن دنبالش شکلک
ممنون از نظرتونشکلک

این نظر توسط محمد در تاریخ 10 سال پیش و 23:03 دقیقه ارسال شده است

مرسی خانم بیک زاده...ولی متنش سنگین بودا...حالا من فهمیدم...بقیه چی....اونا چه
گناهی کردن؟شکلک
مثلا دقت کنین به این جملهشکلکما توانستیم طی یک پژوهش علمی برای نخستین بار در جهان نانوکامپوزیت اکسید تنگسن- نانولوله های کربنی به روش شیمیایی را سنتز و تحت تابش نور مرئی برای حذف نفتالین از محلول های آبی بکار ببریم.)شکلک
ان شاء الله که ارسال مطالب جدید و به روز رو ادامه بدین...شکلک


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 11209
  • کاربران آنلاين
  • 01.09927971319
  • آی پی امروز : 202
  • آی پی دیروز : 225
  • بازدید امروز : 1,046
  • باردید دیروز : 4,576
  • گوگل امروز : 56
  • گوگل دیروز : 62
  • بازدید هفته : 11,807
  • بازدید ماه : 9,394
  • بازدید سال : 114,262
  • بازدید کلی : 10,379,100