ايران رتبه دهم دنيا را در توليد علوم نانو داراست
مدیر کارگروه توسعه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو در مراسم افتتاحیه دوازدهمین همایش دانش آموختگان فناوری نانو گفت: «ایران توانسته تا ماه می سال 2012 میلادی جایگاه دهم تولید علوم نانو در دنیا را کسب کند».
دکتر سید مهدی رضایت با اشاره به اینکه ایران جزء کشورهای اصلی جهان در حوزه فناوری نانو است، گفت: «ايران تا پايان سال 2011 در جايگاه دوازدهم دنيا در توليد علوم فناوري نانو قرار داشت اما با توليدات علمي توانستيم تا پايان ماه مي سال 2012 به جايگاه دهم جهان در توليد علوم فناوري نانو دست پيدا کنيم و اميدواريم بتوانيم اين جايگاه را تا پايان سال تثبيت کنيم».
دکتر رضایت با تشريح مسير حرکت و توسعه نانو از ابتدا تا کنون در کشور تصریح کرد: «در حال حاضر بيش از چهارده هزار متخصص فناوری نانو در کشور وجود دارد و در حدود 90 پتنت در کشور ثبت شده که چهل درصد آنها مربوط به حوزه فناوری نانو است».
مدیرکارگروه توسعه منابع انسانی ستاد فناوری نانو با اشاره به دستاوردهاي ايران در حوزههاي مختلف صنعت افزود: «هماکنون 154 شرکت تولید کننده محصولات مبتنی بر فناوری نانو در کشور وجود دارد که 28 شرکت در بخش بهداشت و درمان، 16 شرکت در بخش نساجی، 25 شرکت در بخش ساختمان و 28 شرکت در بخش تجهیزات مشغول به کار هستند».
وی در خصوص اهداف آینده ستاد فناوری نانو گفت: «افزايش کيفيت توليدات علمي، هدايت تحقیقات دانشگاهی به سمت نیاز صنایع، دو برابر کردن حمایتهای تشویقی پایاننامههای مبتنی بر نیاز صنایع، کمک به تجاريسازي دستاوردهاي فناورانه و افزايش مشارکت بينالمللي از مهمترین مواردي است که ستاد فناوری نانو در راستاي اهداف سند توسعه به دنبال تحقق آن است».
رضایت خاطرنشان کرد: «امیدوار هستیم از این پس حمایتهای تشویقی ستاد فناوری نانو بیشتر متمرکز بر تولید محصول و ایجاد شرکتهای دانشبنیان توسط دانشآموختگان فناوری نانو باشد».