loading...
سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان
آخرین ارسال های انجمن

سوالات درس شیمی صنعتی 2 - دانشجویان ورودی سال 89 دانشگاه گلستان

وحید میردار وطن بازدید : 1429 دوشنبه 02 دي 1392 نظرات (1)

سوالات آزمون پایان ترم درس شیمی صنعتی 2 دانشگاه گلستان - رشته شیمی کاربردی نیمسال اول 93-1392


1-روشهای تولید انرژی مورد نیاز در صنایع شیمیایی و موارد مصرف آن را شرح دهید.

2-اهمیت کنترل فرایند در یک واحد صنعتی تولید مواد شیمیایی را با ذکر یک مثال توضیح دهید.

3-اساس کار برجهای تبخیر و موارد استفاده آنها در صنعت را توضیح دهید.

4-روش جداسازی مخلوط مایعات به روش تقطیر را توضیح دهید ( انواع روش و کاربرد آنها)

5-جداسازی مایعات به روش استخراج را کاملا توضیح دهید. ( با ذکر مثال)

6-روشهای مختلف سیالات ( مایعات و گازها) در واحدهای تولیدی شیمیایی را توضیح دهید.

7-اساس کار دستگاههای کریستالیزاسیون و کاربرد آنها را توضیح دهید.

8-انواع خشک کن ها در صنایع شیمایی و کاربردهای مختلف آنها را توضیح دهید.

9-اساس کار آب شیرین کن های تبخیری و غشایی را توضیح دهید و از نظر راندمان و کاربرد ،آنها را مقایسه کنید.

10-انواع مختلف کوره های پخت مواد معدنی (کلسیناسیون) را به همراه مزایا و معایب آنها توضیح دهید.

11-فیلتراسیون و الترافیلتراسیون و کاربردهای آنها را توضیح دهید.

12-روشهای مختلف آبکاری در صنایع شیمیایی را توضیح دهید.

13-کاربردهای مختلف برجهای جذب در جداسازی مایعات و شیرین سازی گازها را توضیح دهید.

14-عملکرد دستگاه اکسترودر را در صتایع پلیمیری توضیح دهید.

15-عملکرد دستگاه آسیاب گلوله ای (ball mile) و آسیاب میله ای (role mile) و کاربردهای آنها را توضیح دهید.

تذکر:آزمون به صورت کتاب باز بوده و در تاریخ 1392/9/30 سوالات به دانشجویان تحویل و دانشجویان می بایست جواب کامل سوالات به صورت صحافی شده را ضمن شرکت در جلسه امتحان تحویل نمایند.

تاریخ امتحان : 1392/10/9    ساعت : 10

                                                                                                                                           با تشکر - تورنگی

کمی لومینسانس

وحید میردار وطن بازدید : 3085 سه شنبه 28 آذر 1391 نظرات (4)

لومی نسانس به مـعنای تابش نور از ترکیـبات خـاصی می باشد که با تهیـیج و برانگیخـته شدن به حالت پر انرژی در آمـده و پس از بازگشت به حالت پایه ، انرژی دریافتی را به صورت نور آزاد میکنند. 

اگر لومی نسانس یک ماده بر اثر تابش الکـترومغناطیسی اولیه ای که ما به آن تابانده ایم ایجاد شود ، بـسته به نوع حالت برانگیختگی ( براساس اسپین الکـترونی جفت شده یا جفت نشده ) ، پدیده های فلورسانس و فسفرسانس را خواهیم داشت .اما اگر لومی نسانس یک ماده بر اثر انرژی تحریکی یک واکنش شیمیایی یا الـکتروشیمیایی ( نه یک تابش الکترومغناطیسی ) ایجاد شود واژه جدیدی به نام « کمی لومی نسانس » مطرح می شود؛ یعنی مولکول در اثر یک واکنش شیمیایی برانگیخته شده  است . از آنجا که در پدیده کمی لومی نسانس نیز اسپین الکترونیِ الکترونِ تحریک شده در ماده مورد نظرمان به صورت جفت شده با حالت پایه باقی می ماند ، از این نظر می توان آن را از نظر شکل تهییجی مولکول ، به فلورسانس شباهت داد........

حضور و افتخار آفرینی دانشگاه گلستان در پنجمین جشنواره ملی حرکت

وحید میردار وطن بازدید : 954 پنجشنبه 11 آبان 1391 نظرات (7)

دانشگاه گلستان در پنجمین دوره جشنواره ملی حرکت که در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد شرکت کرده و انجمن علمی دانشجویی زیست شناسی در این دوره به عنوان انجمن قابل تقدیر در نشریات معرفی گردید . ما هم از طرف انجمن علمی شیمی به خانم ناصری ( دبیر انجمن سابق) و تمامی اعضای انجمن علمی زیست شناسی که این افتخار بزرگ را کسب کردند تبریک میگیم .

          

          

تاریخچه گچ و سنگ گچ

وحید میردار وطن بازدید : 1202 جمعه 28 مهر 1391 نظرات (1)

تاریخچه گچ

 

قدیمی ترین آثار بجای مانده از گچ مربوط به 9000 سال قبل می باشد که در آناتولی و سوریه کشف شدند. 5000 سال قبل مصری ها سنگ گچ را در هوای آزاد در درون آتش می سوزاندند و سپس آنرا می کوبیدند و تبدیل به پودر می کردند و در نهایت این پودر را با آب ترکیب می کردند و دیواره های کاخ ها و معابد خود را با گچ پوشش میدادند . برخی از نمونه های اولیه گچ در اهرام مصر کشف شده اند. علاوه براین یونانی ها از گچ بصورت خاص (گچ سلنیوم که شفاف می باشد ) بعنوان پنجره معابدشان استفاده می کردند . رومی ها با استفاده از گچ از هزاران مجسمه یونانی کپی برداری کرده اند.

بشر در طی قرن ها در نقاط مختلف جهان درخصوص پخت گچ مهارت هایی را کسب کرده بود . در سالهای 1700 میلادی پاریس مرکز گچ بود ( گچ پاریس ) چرا که تمامی دیوارهای خانه های چوبی برای جلوگیری از آتش سوزی با گچ پوشیده می شد. پادشاه فرانسه این قانون را بعد از اینکه لندن بزرگ در سال 1666 در اثر آتش سوزی از بین رفت اجباری کرد.

دانش ما در زمینه استفاده از گچ در قبل از قرن نوزدهم محدود می باشد. با این وجود تحقیقات نشان می دهد که در قرن شانزدهم گچ همراه آهک در کف ها دیوارها و سقف ها مورد استفاده قرار می گر فته است اما ثابت گردیده است که گچ بری تزئینی که قبلا یکی از موارد استفاده از گچ در نظر گرفته می شده است در این دوران دارای سوابق بسیار مختصری می باشد.

تاریخچه گچ در ایران

در ايران نيز گچ رابطه نزديكي با صنعت ساختمان سازي داشته و از قديم يكي از مصالح ساختماني سنتي ايران بوده است . گچ در بيشتـر ساختمانهاي باستاني كه تاكنون باقي مانده اند بصورت آثار گچ بريهاي زيبا ديده مي شود .

از زمان اشكانيان ابنيه هايي با تزئينات گچي بجا مانده است كه نمايانگر خلاقيت و هنر استادكاران ايراني مي باشد . از دوران اسلام نيز گچ بريهاي فراواني بجا مانده كه نمودار پيشرفت اين هنر در سرزمين ما ایران مي باشد. عالي قاپو ، كاخ هشت بهشت و گچ بريهاي زيباي مسجد جامع اروميه از جمله بارزترين جلوه هاي اين هنر مي باشد . كف سراسر تالار و پـلكان و ستـونهــاي كاخ لاله زار تهران در خيابان سعدي با سنگ گچ مرمري ساخته شده بود. کاربرد گچ در پوشش قوسی کانال ها در قسمتی از بناهای تخت جمشید از دوره هخامنشی به یادگار مانده است.

ملات گچ در دوره ساسانیان در اسکلت سازی بناها وهمچنین جهت نماسازی کاربرد فراوان داشته است. یکی از پدیده های هنری در معماری بی همتای ایران هنر گچبری است که در کاوش های باستان شناسی نمونه ها و نشانه هایی از رواج این هنر در روزگار ساسانی به دست آمده است . یکی از کاربردهای ویژه گچ ، اندود کردن دیوارها و آراستن سطوح داخلی ساختمانها است و هنر گچبری این آراستگی را به حد کمال و دلنوازی می رساند . آثار گچبری را در دوره های مختلف تاریخ ایران می توان مشاهده کرد برای نمونه در دوره سلجوقی به مسجد علویان در همدان – در دوره ایلخانی به بقعه بایزید بسطامی در بسطام – در دوره تیموری به بقعه شیخ احمد جامی در تربت جام – در دوره صفویه به کاخ عالی قاپو در اصفهان – در دوره زندیه به عمارت کلاه فرنگی در شیراز و در دوره قاجار به کاخ گلستان در تهران می توان اشاره کرد.

دانلود کتاب دنیای نانو

وحید میردار وطن بازدید : 4541 پنجشنبه 09 شهريور 1391 نظرات (1)

دانلود کتاب دنیای نانو

فهرست:

1- فناوری نانو چیست؟

2- اتم، دانشی قدیمی با کارایی جدید

3- فناوری نانو

4- طبیعت نانو مقیاس پیرامون ما

5- چرا نانو متفاوت است؟؟؟

6- چگونه نانو متر قابل رویت شد؟

7- نانو لوله های کربنی و فولرین

8- از شیشه های همیشه تمیز تا درمانی برای سرطان

9- فناوری نانو و صنایع غذایی

10- نانو پزشکی


نوع فایل: پی دی اف

حجم فایل: 2.57Mb

دانلود


 

مطالب سایت نرمالیته ( شیمی کاربردی دانشگاه گلستان ) طی ماه ها زحمت و جستجو جمع آوری شده است ، لطفا بدون ذکر منبع مطالب سایت نرمالیته را کپی نکنید . با تشکر

دانلود کتاب نانو از نو

وحید میردار وطن بازدید : 5801 سه شنبه 07 شهريور 1391 نظرات (1)

دانلود کتاب نانو از نو

فهرست مطالب:

فصل اول : فناوری نانو

فصل دوم: ابزاهای دنیای نانو

فصل سوم: ساخت و پاخت در نانو

فصل چهارم: نانو مواد!!

فصل پنجم: کربن و فناوری نانو

فصل ششم: ایران و فناوری نانو 


نوع فایل: ورد آفیس

حجم فایل: 36 مگابایت

دانلود

مطالب سایت نرمالیته ( شیمی کاربردی دانشگاه گلستان ) طی ماه ها زحمت و جستجو جمع آوری شده است ، لطفا بدون ذکر منبع مطالب سایت نرمالیته را کپی نکنید . با تشکر

محلول های مغناطیسی نانو

وحید میردار وطن بازدید : 1282 شنبه 28 مرداد 1391 نظرات (1)

محلول‌های مغناطیسی یکی از شاخه‌های فناوری نانو است که کمتر از دیگر شاخه‌های نانو به آن پرداخته شده‌است، ولی به تازگی کاربردهای جدیدی برای آن یافت شده است.

محلول‌های مغناطیسی (Ferro fluid) از ذرات بسیار ریز کلوییدی ( درحدود 100-10 نانومتر (9-10) از جنس فلزاتی که خاصیت مغناطیسی دارند(مانند آهن و کبالت) به حالت  سوسپانسیون در مایعی ، ساخته میشوند . پخش‌ کردن ذرات در مایع را می توان به کمک یک واکنش شیمیایی انجام ‌داد. ذرات پخش شده در مایع به علت ریز بودن به صورت کلوئیدی هستند ولی پس از گذشت مدت زمان نسبتاً کوتاهی به هم پیوسته و ذرات بزرگتری را تشکیل می‌دهند ، که در ا ین صورت حالت کلوییدی آن از بین رفته ، ذرات در محلول ته ‌نشین شده و خاصیت مغناطیسی خود را از دست می دهند .
 
هر قدر که ذرات ریزتر باشند ، محلول خاصیت مغناطیسی بهتری از خود نشان می‌دهد. به این علت است که در هنگام تولید ، موادی با نام " سورفاکتانت " به محلول اضافه می‌شود که روی دیواره‌های آن را می پوشاند و مانع از به هم پیوستن و بزرگ شدن ذرات می‌شود و ذرات با گذشت زمان خاصیت خود را از دست نمی‌دهند. در شکل زير می توانيد نجوه قرار گرفتن ذرات مغناطيسی و مولکول های سورفاکتانت را مشاهده کنيد.
 

مطالب سایت نرمالیته ( شیمی کاربردی دانشگاه گلستان ) طی ماه ها زحمت و جستجو جمع آوری شده است ، لطفا بدون ذکر منبع مطالب سایت نرمالیته را کپی نکنید . با تشکر

 

تعداد صفحات : 26

درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 11207
  • آی پی امروز : 226
  • آی پی دیروز : 253
  • بازدید امروز : 968
  • باردید دیروز : 715
  • گوگل امروز : 85
  • گوگل دیروز : 78
  • بازدید هفته : 5,886
  • بازدید ماه : 23,843
  • بازدید سال : 102,330
  • بازدید کلی : 10,367,168